nášLiberec

Search

Prezident Pavel zvažuje za poradce bývalého poslance Farského

Nově zvolený prezident republiky Petr Pavel hledá nového politického poradce. Mohl by se jím stát Jan Farský, bývalý starosta Semil a poslanec za Liberecký kraj, který ale na svůj mandát musel loni rezignovat, když vyšlo najevo, že oklamal své voliče.

Jan Farský ze STAN/Starostů pro Liberecký kraj by se mohl stát poradcem prezidenta Petra Pavla ve věcech politických. Petr Pavel se kvůli této funkci s Farským sejde příští týden. Mluvčí prezidenta Markéta Řeháková na dotazy pouze uvedla, že probíhají různé schůzky a do té doby nebude personálie komentovat. Komentovat situaci nechtěl ani Jan Farský. Informovaly o tom Seznam Zprávy.

Někdejší starosta Semil a následně i poslanec za TOP 09 a poté i za STAN byl zvolen do Poslanecké sněmovny na společné kandidátce Pirátů a Starostů i v roce 2021 za Liberecký kraj. Před rokem ale musel na svůj mandát rezignovat.

Neustál kritiku za to, že oklamal své voliče, kterým při parlamentních volbách v říjnu 2021 sliboval práci ve sněmovně, ale později vyšlo najevo, že již od jara věděl, že pojede na placenou studijní stáž do USA. Tuto skutečnost tajil i svým koaličním kolegům z Pirátů.

Farský se dostal také pod palbu kritiky v souvislosti s korupční aférou Starostů Dozimetr, která mapuje prorůstání organizovaného zločinu do stranických struktur a následně i veřejných podniků.

S tvrzením, že Jan Farský věděl, co skupina kolem podnikatele Michala Rédla a jeho stranického kolegy, šéfa pražského STAN Petra Hlubučka, dělá, přišla bývalá politička STAN Hana Kordová Marvanová. Ta z hnutí kvůli tomu odešla a o korupčním prostředí, kterým je STAN protkáno, informovala nejen předsedu Víta Rakušana, ale i prvního místopředsedu Jana Farského.

Subscribe
Upozornit na
30 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Liberecký kraj se pustil do kontroverzní rekonstrukce PKO v Lidových sadech. Projekt za téměř 280 milionů korun nepočítal původně s rekonstrukcí střechy, která byla
Před několika dny obletěla liberecký mediální svět zpráva, že Liberec dá 2,4 milionu korun za nové vytvoření designové studie pro novou lanovku na Ještěd.
Revitalizaci parku u Severočeského muzea slibuje vedení kraje občanům nejméně šest let. Ukazují se pěkné obrázky, ale aktuálně dává Liberecký kraj ruce pryč i
Přesně před šestapadesáti lety vstoupila na území Československa vojska Varšavské smlouvy, aby zastavila vlastní československou cestu k demokratičtější a spravedlivější společnosti.