nášLiberec

Search

Bytovky mají v areálu LVT vyrůst v horizontu deseti let

Od letošního jara velká část veřejnosti diskutuje plány radnice na zastavění části bývalého areálu Libereckých výstavních trhů (LVT), kde již deset let úspěšně funguje muzeum. Současné vedení města ale tvrdí, že je to hudba budoucnosti.

Před měsícem proběhlo v kině Varšava bouřlivé jednání s veřejností, na kterém byla představena studie, která počítá s tím, že by v areálu LVT mohlo vyrůst několik bytových domů. Část liberecké veřejnosti, zejména fandů místního Technického muzea, které dal v roce 2014 dohromady bývalý náměstek primátora za ANO Jiří Němeček, s tím ale nesouhlasí a proti záměru sepisují i petici.

Vedení města, koalice Starostů, ANO a Pirátů, ale situaci klidní s tím, že plánovaná výstavba není na pořadu dne a je to spíše otázka pro budoucí vlády Liberce, které přijdou po nich.

„Součástí územní studie, která se projednávala v kině Varšava, a na níž se patrně odkazujete, sice s bytovou výstavbou počítá, ale rozhodně není aktuální v tomto volebním období. Současné vedení města o tom s vysokou pravděpodobností nebude rozhodovat a ani to nemá aktuálně v plánu,“ uvedl pro Náš Liberec tiskový mluvčí magistrátu Tomáš Tesař.

„Je to spíše pro další vedení města a to v horizontu cca 8 až 10 let. Co se týká aktuálního stavu, nejprve je třeba dořešit případnou rekonstrukci prostor technického muzea, ale odborně diskutovat i další možné aktivity v tomto areálu,“ dodal mluvčí Tesař.

V kuloárech ale letí informace, že o zástavbu je zájem ze strany developerů značný, a to minimálně ze dvou důvodů. jedním je atraktivita lokality a druhým nedávný komerční úspěch bytové výstavby u nedalekých lázní, na Masarykově ulici, kterou realizoval holding SYNER Group.

Dokonce je zmiňována i varianta, že by mohly být zastavěny i potencionální parcely po plaveckém bazénu, který je v současné době v kritickém stavu kvůli projektu na jeho rekonstrukci, který se měl připravovat, dle policie, v kancelářích Syneru, a to za souhlasu vědomého mlčení současného vedení města, nebo aspoň jeho části.

Subscribe
Upozornit na
13 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
V Liberci se péči o veřejný prostor příliš nedaří. Co ale zanedbává radnice, nahrazují občanské aktivity. Jedním z příkladů instalace sochy Ikara na libereckém
Vedení radnice přichystalo pro Liberečany i návštěvníky Liberce nové lavičky. Jenomže způsob jejich nákupu i to, jakým je začalo umísťovat po městě, budí rozpaky
Koaličním partnerům se nelíbí, jakým způsobem si Starostové pro Liberecký kraj přisvojují nákup a zpřístupnění libereckého zámku. Získání památky do majetku města přitom vyjednali
Společnost SYNER GROUP (Syner) podala prostřednictvím svého právního zástupce trestní oznámení ve věci údajného nezákonného úniku informací v kauze, kde je obviněn jeden z majitelů Syneru,