nášLiberec

Search

Korupce nezemřela, korupce trvá. A proto jsme tu my

Korupce a klientelismus jsou stále klíčové negativní sociální jevy, které ničí českou společnost. Možná právě Vy jste se s nimi setkali a říkáte si, co s tím. A právě pro ty, kteří chtějí udělat první krok, je tu IPUR – Institut pro udržitelný rozvoj.

Korupce je závažným celospolečenským problémem, který zasahuje a ovlivňuje všechny vrstvy společenského života. Dokazují nám to kauzy, které jsou v naší zemi na denním pořádku. Ale v pořádku to rozhodně není.

Boj proti klientelismu a korupci, která s ním jde ruku v ruce, často závisí na zmíněném prvním odvážném kroku těch, kteří se s korupcí setkali, a bohužel šance na vyřešení korupčních případů nezřídka končí právě v tomto momentě. Tedy tak, že onen první krok není učiněn. A to je chyba.

Pro ty, kteří se rozhodli jedna, se vžil anglický termín whistleblower. Tedy „ten, kdo zapíská na píšťalku“. Pro nás jde především o odvážné a čestné lidi, kterým není lhostejné, když se někde děje křivda. A zneužívání veřejných peněz je křivda na nás všech. Protože, když někde tyto prostředky zmizí (eufemisticky řečeno), jinde prostě a zákonitě chybí.

A pro takové odvážné jsme tu my a náš institut. Pokud jste se setkali s korupčním jednáním nebo třeba „jen“ s netransparentním jednáním státní správy či samosprávy a nevíte, kam se v podobném případě obrátit nebo nemáte důvěru v oficiální místa, jsme tu pro vás.

Protikorupční činností se zabýváme déle než 15 let a máme zkušený tým lidí, kteří ví, jak vám pomoci. Je jasné, že vše musí proběhnout diskrétně, aby vás odvaha zbytečně neohrozila. Pro první kontakt můžete zvolit e-mail info@ipur.cz nebo ještě lépe na zdejší redakční mail redakce@nasliberec.cz či telefonní číslo uvedené v kontaktech a detaily probrat až na osobní schůzce.

Pomůžeme Vám zorientovat se v problému, zda se jedná o korupci, zda je případ vhodné nahlásit a kam.

Zajistíme Vám informační i právní pomoc.

Pomůžeme Vám sehnat zbylé a potřebné informace k případu.

Zajistíme bezpečnou anonymitu vás i vašich blízkých.

Pomůžeme Vám v komunikaci s veřejnou správou, například při snaze domoci se dat a informací.

Vaše podněty zanalyzujeme a zpracujeme. Budeme vás o všem informovat.

Můžeme váš problém medializovat. Postaráme se o to, aby nezapadl.

V IPUR máte silného a zkušeného partnera, ročně se na nás obrátí řádově desítky lidí s podněty a žádostí o pomoc. Nebojte se být jedním z nich. Jsme tu pro Vás.

Subscribe
Upozornit na
3 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Příběh Lesního koupaliště tak nějak odráží péči Liberce o veřejný prostor a svůj majetek vcelku za posledních šest let. Ačkoliv má město od státu
V Liberci se péči o veřejný prostor příliš nedaří. Co ale zanedbává radnice, nahrazují občanské aktivity. Jedním z příkladů instalace sochy Ikara na libereckém
Vedení radnice přichystalo pro Liberečany i návštěvníky Liberce nové lavičky. Jenomže způsob jejich nákupu i to, jakým je začalo umísťovat po městě, budí rozpaky
Koaličním partnerům se nelíbí, jakým způsobem si Starostové pro Liberecký kraj přisvojují nákup a zpřístupnění libereckého zámku. Získání památky do majetku města přitom vyjednali