nášLiberec

Search

Vážení přátelé lesního koupání zúčastněte se měsíce Lesního koupaliště.

Před časem jsem svým článkem rozpoutala rozsáhlou diskusi nad dalším osudem Lesního koupaliště. Středisko ekologické výchovy Divizna společně s Městskými lesy představili svůj projekt ekologického lesního centra v areálu bývalého Lesního koupaliště.

Tento projekt v žádném případě nepovažuji za špatný, jenom se zdá, že je méně vhodný v daném místě a čase. V současné době to totiž vypadá, že Liberec bude mít přemíru ekologických center a téměř žádné koupaliště.

Chystá se výstavba dvou nových ekocenter tradičních ekologických neziskových společností Čmelák a Suchopýr v nedalekém Harcově, které stejně jako Divizna působí již řadu let. Vůbec nechci, aby to vypadalo jako nadržování jiným organizacím, všechny tři působí ve svém oboru již dlouho a dobře, ale tyto dvě společnosti se svými projekty přišly dříve a mají projekty i prostředky defacto zajištěné.

Proto jsem zvedla hlas za zachování koupání na Lesním koupališti i na minulém zastupitelstvu města Liberce, kde byl projekt ekocentra městských organizací představen. Po diskusi, která o Lesním koupališti proběhala, se zastupitelé rozhodli pro veřejné projednání dalšího osudu „Lesáku“.

Vážení příznivci koupání na „Lesáku“, veřejných diskusí, kdy se zastupitelé ptají občanů na jejich názory, je jak šafránu. Buďme tedy rádi, že máme možnost se vyjádřit a využijme této příležitosti.

V úterý 14. února od 16 hodin pořádá veřejné projednání záměru projektu Lesní informační středisko Statutární město Liberec v Experimentálním studiu v Kulturním centru v Lidových sadech.

Také ODS se rozhodla pro projednání dalšího osudu Lesního koupaliště s občany a vyhlásila měsíc Lesního koupaliště.

ODS na svých webových stránkách uspořádala anketu, plánuje distribuci informačních letáků a provedení výzkumu veřejného mínění v lokalitě Lidových sadů. Závěrem má být uspořádána beseda v Lidových sadech dne 7. března v 18,00 hodin. Nezapomeňte hlasovat v anketě.

Milí spoluobčané, využijme toho, že s námi volení zástupci chtějí diskutovat a přijďme vyjádřit do Lidových sadů svůj názor, jak na besedu s představiteli města, tak i s volenými zastupiteli ODS. Oni mají osud Lesního koupaliště ve svých rukou. Přijďte říci, jestli chcete mít přírodní koupaliště, které by co nejvíce připomínalo „staré zlaté časy“ nebo by bylo lepší areál využít jinak, aby plnil více funkcí, ale koupání by bylo minimalizováno na čachtací tůňky. Možná by se předkladatelé projektu mohli pokusit co nejvíce spojit obě funkce, tzn. míň ekologie a víc koupání. Záleží jenom na nás, co z besed vzejde, a zda budeme s budoucí podobou Lesního koupaliště spokojeni.

Alena Dvořáčková, Občanské sdružení Staré Město Liberec

Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
ZŠ Lesní v Liberci bude ve školním roce 2016-2017 otevírat 2 třídy pro celkem 56 dětí. K zápisu jich ale přišlo 92, z toho „spádových“ bylo 82. Počet dětí, které
Tak nám silné ročníky dětí z mateřských škol začínají přicházet k zápisům do prvních tříd základních škol a s tím se rozbujel nešvar známý jako „spádová
Tak jsme se dozvěděli, že naši bývalí liberečtí politici Kittner, Krenk a Zeronik jsou nevinní, a jejich úmysly při správě města byly čisté jako
 Ve čtvrtek 26. září probíhaly v Liberci dvě politické akce, ze kterých se voliči mohli velmi poučit. Na ČT byla vysílána debata kandidátů vybraných