nášLiberec

Search

Za ANO chce být hejtmanem David Pražák. Senátorem zase exprimátor Jablonce Milan Kroupa

Hnutí ANO v Libereckém kraji oficiálně podalo kandidátky do krajských voleb a voleb do části senátu, které se uskuteční ve dnech 20. a 21. září 2024. Kandidátem na hejtmana bude, jak již bylo dříve avizováno, poslanec a neuvolněný semilský místostarosta David Pražák. Ve volebním obvodu číslo 35, který zahrnuje Jablonecko a Semilsko, se bude o post senátora ucházet bývalý primátor Jablonce nad Nisou Milan Kroupa.

„Je nejvyšší čas, aby po 12 letech došlo v Libereckém kraji ke změně. V řadě oblastí se ve srovnání s ostatními kraji propadá, a to se negativně odráží v každodenním životě lidí v celém regionu. A když říkám v celém, tak nemyslím jen obyvatele velkých měst, ale i těch nejmenších vesnic. I ti mají v našem programu pevné místo. Naše priority představíme v rámci předvolební kampaně, která pozvolna začne v průběhu srpna. Plánujeme za ni utratit méně než dva miliony korun,“ doplňuje lídr kandidátky David Pražák.

„Zastávám tradiční hodnoty, jako jsou rodina, práce a morálka. Záležitosti, které byly dřív běžné a normální, se dnes bohužel z našich životů vytrácí. Vím, že nezastavím čas ani technologický pokrok, ale minimálně jako senátor mohu ovlivnit to, co se objeví v českých zákonech. Třeba nesmyslná evropská nařízení související s Green Dealem bych jako senátor nikdy nepodpořil,“ zdůrazňuje kandidát na senátora Milan Kroupa. I jeho kampaň s rozpočtem okolo jednoho milionu korun se rozeběhne v srpnu.

Jasné priority, žádné hry na voliče

Pro oba kandidáty je důležité, aby lidé v kraji, resp. v daném volebním okrsku, měli zastání. „Budeme je důrazně bránit před nerozumnými návrhy vládní pětikoalice, jako hejtman a senátor máme tu možnost a budeme vidět a slyšet. Naše priority jsou v tomto ohledu zcela jasné a čitelné, oba kandidujeme za hnutí ANO a neschováváme se za účelové koalice nebo regionální hnutí, která se tváří, že vládní politika s tou krajskou nesouvisí,“ vysvětluje David Pražák.

„Jsem zvyklý pomáhat lidem a pomůžu komukoliv, kdo za mnou přijde. Senátoři tu nejsou jenom od toho, aby zvedali ruce v senátu, mohou pro zlepšení života voličů ve svých obvodech udělat spoustu dobrých věcí. A jak tak jezdím po Jablonecku a Semilsku a mluvím s nimi, vidím, že mě v případě úspěchu ve volbách čeká hodně práce,“ uzavírá Milan Kroupa.

Tisková zpráva hnutí ANO

Subscribe
Upozornit na
3 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Po několik let probíhala na Grabštejně rozsáhlá rekonstrukce objektu a stavební úpravy, které vyžadovaly i zásah do terénu. Význam lokality, statut národní kulturní památky
Společnost STEM/MARK, a. s., provede pro město sociologický průzkum za účelem ověření a rozšíření dat v rámci Místní agendy 21. V průzkumu město osloví
Na kandidátce hnutí Starostové pro Liberecký kraj pro podzimní krajské volby dostávají kromě zkušených a úspěšných politiků a starostů velký prostor také nové tváře.
Zachovat kulturní dědictví, pečovat o památky ve vlastnictví Biskupství litoměřického a jeho farností a také prezentovat jejich obnovy veřejnosti. To jsou hlavní cíle memoranda, které