nášLiberec

Search

Na liberecké radnici zasahují desítky policistů

Víme jako první: Národní centrála proti organizovanému zločinu zasahuje na libereckém magistrátě. Informaci naší redakci potvrdil mluvčí radnice Tomáš Tesař. Zásah se má týkat rovněž některých stavebních firem v Liberci.

Dnes ráno začala razie na liberecké radnici. Policisté podle informací naší redakce měli začít provádět úkony spojené s vyšetřováním trestné činnosti v kanceláři Petra Židka, náměstka pro majetkovou správu, sport a sportovní infrastrukturu, z ODS. Ten nenastoupil dnes ani do práce.

Na radnici zasahuje zhruba 30 policistů, včetně IT specialistů, kteří zajišťují techniku u náměstka Petra Židka, ale i dalších osob.

Informaci naší redakci potvrdil mluvčí radnice Tomáš Tesař. „Ano, policie zde od rána skutečně provádí úkony spojené s vyšetřováním,“ sdělil naší redakci mluvčí radnice Tesař. „Podle mých informací zatím nikdo nebyl zadržen,“ dodal Tomáš Tesař.

To, že zásah provádí Národní centrála proti organizovanému zločinu potvrdil naší redakci i její mluvčí Jaroslav Ibehej. „Náš útvar dnešního dne provádí úkony trestního řízení. Poskytování informací má vyhrazené státní zastupitelství,“ sdělil naší redakci mluvčí Ibehej.

Naše redakce se obrátila i na státní zastupitelství v Liberci, ale i jeho zástupci k případu zatím mlčí. „V tuto chvíli nebudeme situaci komentovat, je ještě příliš brzy,“ uvedla k situaci státní zástupkyně Martina Dědková.

Podle informací Našeho Liberce by policie měla zasahovat i v prostředí libereckých stavebních firem tradičně napojených na zdejší politiku.

Situaci nadále sledujeme.

Subscribe
Upozornit na
16 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Příběh Lesního koupaliště tak nějak odráží péči Liberce o veřejný prostor a svůj majetek vcelku za posledních šest let. Ačkoliv má město od státu
V Liberci se péči o veřejný prostor příliš nedaří. Co ale zanedbává radnice, nahrazují občanské aktivity. Jedním z příkladů instalace sochy Ikara na libereckém
Vedení radnice přichystalo pro Liberečany i návštěvníky Liberce nové lavičky. Jenomže způsob jejich nákupu i to, jakým je začalo umísťovat po městě, budí rozpaky
Koaličním partnerům se nelíbí, jakým způsobem si Starostové pro Liberecký kraj přisvojují nákup a zpřístupnění libereckého zámku. Získání památky do majetku města přitom vyjednali