nášLiberec

Search

26. Červen, 2023

Zítra zasedá poslední předprázdninové Zastupitelstvo Libereckého kraje. Na pořadu jednání má několik bodů, u kterých věříme, že stojí za to, aby jim věnovali zvýšenou pozornost jak sami zastupitelé, tak občané, kteří si jejich práci platí. Proto jsme se i tento měsíc rozhodli připravit výběr těch, dle nás, nejzajímavějších a nejdůležitějších, o kterých zastupitelé budou…

29. Květen, 2023

Zítra zasedá Zastupitelstvo Libereckého kraje. Jako každý měsíc jsme pečlivě prostudovali předkládané materiály a přinášíme výtah toho nejzajímavějšího, o čem budou v květnu Vaši volení krajští zástupci rozhodovat….

26. Květen, 2023

Lidé v Liberci, ale i v celém kraji Libereckém a Ústeckém, si zase připlatí za vodu. A to se nelíbí liberecké opozici. Primátor ovšem vysoké ceny vodného a stočného hájí z důvodu investic do infrastruktury….

24. Květen, 2023

Program zasedání zastupitelského sboru na květen neslibuje žádný dramatický průběh. Překvapivě například chybí nějaký bod k plánované, miliardové rekonstrukci bazénu, ale liberečtí politici budou rozhodovat o prodeji pozemků na výstavbu bytových domů v Pavlovicích, milionech pro místní sportovní kluby nebo o zřízení osadního výboru v Krásné Studánce….

28. Duben, 2023

Obyvatelé zanedbaného sídliště Gagarinova pořád mohou doufat, že jejich domovu pomůžou evropské dotace. Liberecké opozici ze Zelených/Liberce otevřeného lidem se povedlo zviklat vůli zastupitelů podpořit kontroverzní projekt náplavky za 100 milionů ve Vratislavicích nad Nisou. Ušetřené peníze by mohli jít právě na Gagarinku….

26. Duben, 2023

Vypadá to na klidné zastupitelstvu. Pocit zadostiučinění se dostane pravděpodobně opozici, na jejíž slova došlo ve věci protipovodňových opatření na Lužické Nise. Řešit se bude i stále se protahující se rekonstrukce části ruprechtického sídliště, plán komunitních služeb nebo opoziční návrh, aby peníze na náplavku mezi starými fabrikami ve Vratislavicích šly radši na sídliště Gagarinova….

26. Duben, 2023

Tradičně bezkonfliktní a rychlé jednání krajského zastupitelstva mělo přeci jen zajímavý závěr. V něm zaznělo, že kvůli podfinancování jsou ohroženy terénní služby v sociální oblasti, které mají na území kraje fungovat….

24. Duben, 2023

Zítra zasedá Zastupitelstvo Libereckého kraje. Jako každý měsíc jsme pečlivě prostudovali předkládané materiály a přinášíme výtah toho nejzajímavějšího, o čem budou v dubnu Vaši volení krajští zástupci rozhodovat….

31. Březen, 2023

V Liberci žije na zdejších sídlištích 45 tisíc lidí. Pro současné vedení města ale evidentně péče o liberecká sídliště není priorita. Z ohromného balíku 1,6 miliardy evropských dotací na liberecká sídliště opět nezbylo. Ve Vratislavicích ale budou mít za zhruba 100 milionů korun náplavku u Nisy podél zdejších fabrik….

29. Březen, 2023

V březnu bude libereckému zasedání zastupitelů dominovat otázka projektů, které mají podpořit evropské miliony. Liberec v tom ale vůbec nevychází, oproti ostatním obcím, dobře a vypadá to, že kvůli vlastní neschopnosti bude opět za dotačního otloukánka. Na pořadu jsou ale i jiné body k jednání, jako například novelizace vyhlášek nebo peníze pro mistrovství světa…