Prognózy se potvrdily – po Veselkovi nastoupil do nemocnice i Kittner

V pátek 9.září byl do funkce ekonomického ředitele Krajské nemocnice Liberec (KNL) jmenován bývalý primátor za ODS, Jiří Kittner.

Kittner se do funkce dostal bez výběrového řízení, vybral si jej nový ředitel nemocnice, předseda Unie pro sport a zdraví, Jiří Veselka, který se stal ředitelem před několika dny. Veselka pro změnu v minulosti dělal náměstka Jiřího Kittnera na liberecké radnici.

Kittner je podle Veselky nejlepší

Podle Veselky není „nikoho přijatelnějšího“. Kittner je podle svého bývalého náměstka lidsky i profesionálně přijatelný. Výběrové řízení na post ekonomického ředitele sice bylo původně vypsáno, ale později bylo zrušeno. A ředitel Veselka si následně vybral svého někdejší nadřízeného – Jiřího Kittnera. Ten se stal rovnou i členem s představenstva. Sám Veselka předtím pracoval na jiném lukrativním postu – dělal ředitele libereckého dopravního podniku.

Podle samotného Kittnerova vyjádření v Libereckém deníku on sám věděl, že jej Veselka chce na klíčový post hlavního ekonoma co nejdříve. Nepřímo to tak může potvrzovat hlasy, které se objevily ihned po jmenování Jiřího Veselky za předsedu představenstva a hlavně následně generálním ředitelem. Totiž, že je vše dopředu dávno dohodnuté.

Obsazení postu ekonomického ředitele není jedinou personální změnou v největší krajské nemocnici. Valná hromada na dnešním jednání přijala také rezignaci tří členů dozorčí rady – z níž odchází liberecký hejtman Stanislav Eichler, europoslanec Robert Dušek a také krajský radní pro zdravotnictví Pavel Novák (všichni z ČSSD). V dozorčí radě je nahradili spolustraníci z ČSSD – krajský radní pro ekonomiku Zdeněk Bursa, náměstek hejtmana pro dopravu Martin Sepp a ředitel krajské záchranné služby Stanislav Mackovík.

Pro mnohé může jmenování Kittnera a jeho dlouhodobého spojence Veselky do krajské nemocnice ovládané ČSSD jediné – potvrzení dohody mezi libereckou, formálně opoziční, ODS a ČSSD a jejími spojenci Liberec občanům a části strany Jiřího Veselky – USZ. Již dnes se objevují články ptající se po skutečném významu jmenování Jiřího Kittnera a Jiřího Veselky do klíčové krajské organizace, zvláště, když po jejich (zejména Kittnerově) téměř dvanáctiletém politickém působení ve městě zůstala prázdná městská kasa, dvoumiliardový dluh a smlouvy zatěžující město ve prospěch několika málo firem, například i firmy Syner, kde Kittner působil rovněž jako ekonomický ředitel. Situaci kolem nemocnice budeme sledovat.

Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Včera začal znovu soud s bývalým ředitelem liberecké nemocnice a kandidátem na primátora za TOP 09 Luďkem Nečesaným. Státní zástupce pro něj požaduje trest 9
V komentářích k výběru L. Nečesaného na pozici generálního ředitele Krajské nemocnice Liberec se vyskytla řada otázek, které si zasluhují důkladnější vyjasnění. Na některé
Další závažná pochybení ze strany vedení liberecké záchranné služby odhalila kontrola, kterou si zadal Liberecký kraj. Na záchrance nebyly jen za podivných okolností zaměstnávány
Někdejší dlouholetý primátor za ODS Jiří Kittner se rozhodl k dnešnímu dni rezignovat na své funkce v Krajské nemocnici Liberec (KNL). K dnešnímu dni