nášLiberec

Search

16. Červen, 2024

Krajské volby se pomalu blíží a politici vytahují své trumfy do kampaně. V Liberci i na kraji vládnoucí Starostové slibují, že zajistí rychlý vlakový spoj s Prahou. Jenomže to má to háček. Říkají to samé již tři volební období. Bez výsledků….

14. Červen, 2024

Liberecké zastupitelstvo včera na svém mimořádném jednání schválilo nadlimitní řízení na zakázka ve výši 583 milionů s DPH na na rekonstrukce 12 městských budov, které mají za cíl výrazné energetické úspory. Opozice ze Zelených/LOL tvrdí, že se jedná o ekonomický nesmysl. Náš Liberec přináší oba pohledy na problematiku….

13. Červen, 2024

Praktiky a spolupráce firem, která v Liberci nejsou neznámé, zaujaly i úředníky Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. Jedná se o více jak půl miliardovou zakázku v Praze, kde je podezření na společném postupu uchazečů při veřejné soutěži….

12. Červen, 2024

Liberec vozí svůj „zelený“ odpad do 40 kilometrů vzdálené Mimoně. Liberečany to stojí téměř 5 milionů korun ročně. Vedení města před šesti lety nechalo propadnout dotaci na nový sběrný dvůr připravenou svými předchůdci, jehož součástí byla kompostárna, a od té doby se nehnulo z místa. …

11. Červen, 2024

Jediným zástupcem Libereckého kraje v Evropském parlamentu bude Jan Farský zvolený za hnutí STAN. Farský byl zvolen i poslancem při posledních volbách do českého parlamentu, ale musel odstoupit, když vyšlo najevo, že voličům zatajil svou cestu do USA….

10. Červen, 2024

Vítězem právě proběhlých voleb do Evropského parlamentu je hnutí ANO. Volilo jej téměř 27 procent těch, kteří dorazili k volebním urnám. Oproti posledním volbám nejvíce propadli Piráti….

7. Červen, 2024

O důchodce se nemá starat kraj, ale obec. To tvrdí vedení kraje a proto se odmítá starat o domovy důchodců například v Liberci. Nicméně to neplatí v Hrádku nad Nisou, kde bydlí hejtman Martin Půta a mají silnou základnu jeho Starostové. Zde kraj zaplatil a bude provozovat nový domov důchodců….

6. Červen, 2024

Severočeské muzeum v Liberci přichystalo výstavu na téma život a dílo Karla Hubáčka. Výstava pod názvem Karel Hubáček známý i neznámý, která je součástí oslav stého výročí narození architekta, začne v libereckém muzeu příští týden….

6. Červen, 2024

Zachovat kulturní dědictví, pečovat o památky ve vlastnictví Biskupství litoměřického a jeho farností a také prezentovat jejich obnovy veřejnosti. To jsou hlavní cíle memoranda, které dnes podepsali Martin Půta, hejtman Libereckého kraje, a Stanislav Přibyl, 21. biskup litoměřický. „Liberecký kraj bude podle memoranda plnit roli prostředníka i s ohledem na očekávanou majetkovou odluku církve a státu,…

5. Červen, 2024

Jsou to přesně dva roky, co libereckým veřejný životem hýbal záměr vedení Libereckého kraje na radikální obnovu a předělání parku u Severočeského muzea. Po dvou letech Liberecký kraj stále stojí na místě, vedení muzea alespoň vyměnilo zničené lavičky….