nášLiberec

Search

28. Červen, 2024

Hořkou pilulku museli na včerejším zasedání spolknout liberečtí Starostové. Zastupitelstvo se usneslo na tom, že jejich předseda a hejtman Martin Půta vyvíjí nezákonný nátlak na úředníky magistrátu ve věci zpackaného projektu přístavby Gymnázia F.X. Šaldy….

28. Červen, 2024

Zastupitelé výraznou většinou včera schválili nákup libereckého zámku – jedné z největších památek města, která dosud ostudně chátrá a hledá svůj smysl. Nákup nepodpořili jen zastupitelé rozpuštěné ODS, často spojeni se společností Syner, která by tak přišla o své úřednické nájemníky ve svém sídle a SPD….

26. Červen, 2024

Trošku zvláštním bodem se bude zabývat zítřejší zasedání městského zastupitelstva. Hejtmanovi Libereckého kraje Martinu Půtovi se nelíbí postup státní zprávy v tom, že nevydala souhlas s krajským a chybně připraveným projektem nového pavilonu libereckého gymnázia, který nerespektuje výškový regulativ v územním plánu….

25. Červen, 2024

Liberecký hejtman Martin Půta (STAN/SLK) je od včerejšího večera členem dozorčí rady ČEZ, a to i přes své korupční kauzy. Hejtman se chce v ČEZ věnovat podpoře obnovitelných zdrojů. Kvůli výstavbě fotovoltaické elektrárny v Ralsku za miliardy se o něj zajímá policie….

19. Červen, 2024

Nové stání soudu, který se zaobírá libereckou velkou korupční kauzou, během které se rozkrádaly evropské dotace a v níž figuruje i hejtman Martin Půta, poběží v druhé polovině září a padne přímo na termín krajských voleb. Hlavní viník, forma Metrostav, se již přiznal k trestné činnosti, včetně uplácení hejtmana Půty….

19. Červen, 2024

Schodiště u historické liberecké radnice se dočká opravy. Město dlouho nemohlo najít firmu, která by se rekonstrukce historických schodů zhostila. Nakonec ji ale našla a celá rekonstrukce vyjde na 2,5 miliony korun….

|

19. Červen, 2024

K článku zveřejněnému dne 13. 6. 2024 na webu s názvem „náš Liberec“ (k nalezení na adrese https://www.nasliberec.cz), provozovaném spolkem Revue Sever, z.s., s názvem „Metrostav a Syner čelí podezření z kartelizace zakázek v Praze“…

18. Červen, 2024

Krajské volby za dveřmi a letité sliby vládnoucích politiků. Po rychlovlaku na Prahu je tu další ohraná pohádka pro důvěřivé voliče, tentokrát ještě staršího data. Vedení Libereckého kraje opět slibuje nákup a hlavně opravu dominanty kraje – horského hotelu a vysílače na Ještědu. Sotva Náš Liberec upozornil na skutečnost, že hejtman Martin Půta (STAN/Starostové…

18. Červen, 2024

Společnost STEM/MARK, a. s., provede pro město sociologický průzkum za účelem ověření a rozšíření dat v rámci Místní agendy 21. V průzkumu město osloví 800 respondentů. Cílem je ověřit na reprezentativním vzorku obyvatel stávající data, která město Liberec v roce 2022 a 2023 získalo z anket a veřejných projednání, pořádaných v rámci aktivit MA…

18. Červen, 2024

Na kandidátce hnutí Starostové pro Liberecký kraj pro podzimní krajské volby dostávají kromě zkušených a úspěšných politiků a starostů velký prostor také nové tváře. Hned za lídrem kandidátky hejtmanem Martinem Půtou je tak na druhém místě respektovaná starostka jabloneckého Sokola Jitka Skalická. Do Senátu kandiduje v obvodu Jablonec nad Nisou semilská starostka Lena Mlejnková,…