nášLiberec

Search

Liberec zaplatí půl milionu za průzkum problémů ve městě

Společnost STEM/MARK, a. s., provede pro město sociologický průzkum za účelem ověření a rozšíření dat v rámci Místní agendy 21. V průzkumu město osloví 800 respondentů. Cílem je ověřit na reprezentativním vzorku obyvatel stávající data, která město Liberec v roce 2022 a 2023 získalo z anket a veřejných projednání, pořádaných v rámci aktivit MA 21 – veřejné fórum, fórum zdravých měst, fórum mladých a participativní rozpočet, a dále také získat obsáhlejší odpovědi od občanů města na vybrané okruhy témat, která se dotýkají kvality života Liberečanů.

„Aby moderní město rozkvétalo, musí znát potřeby svých obyvatel. Sociologický průzkum nám pomůže identifikovat problémové oblasti, které Liberečany trápí. Získáme detailní vhled do toho, co obyvatelé města skutečně potřebují a chtějí. Dále se průzkum bude zabývat spokojeností s MHD a dopravou ve městě, tříděním odpadů nebo bydlením. Zajímá nás také, jak lidé hodnotí kvalitu komunikace radnice nebo kdo jsou lidé, kteří mají zájem ovlivňovat dění ve městě. Výsledky poslouží jako podklad pro dlouhodobou vizi a prioritizaci cílů, kam se má Liberec ubírat,“ komentuje Jan Hruška, náměstek primátora pro městské bydlení a místní Agendu 21.

Zadáním kvalitativního sociologického průzkumu chce město Liberec prostřednictvím respektované agentury ověřit relevanci získaných dat a zároveň významně rozšířit okruhy témat i kvalitu a objektivitu odpovědí. Přípravu zadání odbor externě konzultoval s expertem na sociologické průzkumy, PhDr. Oldřichem Čepelkou. Za průzkum město zaplatí 561 440 Kč s DPH.

„Do průzkumu se zapojí 800 obyvatel starších 18 let, kteří budou přesně reprezentovat vzorek populace Liberce. Zaměřili jsme se i na to, aby byli rovnoměrně zastoupeni i obyvatelé jednotlivých čtvrtí. Sběr dat bude probíhat v průběhu června a července jak osobně, tak online. Výsledky bychom měli znát v polovině léta,“ uvádí Jan Hruška, náměstek primátora pro městské bydlení a místní Agendu 21.

Tisková zpráva MML

Subscribe
Upozornit na
2 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Na kandidátce hnutí Starostové pro Liberecký kraj pro podzimní krajské volby dostávají kromě zkušených a úspěšných politiků a starostů velký prostor také nové tváře.
Zachovat kulturní dědictví, pečovat o památky ve vlastnictví Biskupství litoměřického a jeho farností a také prezentovat jejich obnovy veřejnosti. To jsou hlavní cíle memoranda, které
Nadace Ivana Dejmala pro ochranu přírody bude i v letošním roce pokračovat v ambiciózním projektu výsadeb druhově a věkově rozmanitých lesů na Liberecku. Projekt
Zelení budou kandidovat do zastupitelstva Libereckého kraje pod značkou Zelení pro kraj. Lídrem kandidátky je Milan Starec, který stojí dlouhé roky v čele občanského odporu