nášLiberec

Search

Na liberecké radnici zasahují desítky policistů

Víme jako první: Národní centrála proti organizovanému zločinu zasahuje na libereckém magistrátě. Informaci naší redakci potvrdil mluvčí radnice Tomáš Tesař. Zásah se má týkat rovněž některých stavebních firem v Liberci.

Dnes ráno začala razie na liberecké radnici. Policisté podle informací naší redakce měli začít provádět úkony spojené s vyšetřováním trestné činnosti v kanceláři Petra Židka, náměstka pro majetkovou správu, sport a sportovní infrastrukturu, z ODS. Ten nenastoupil dnes ani do práce.

Na radnici zasahuje zhruba 30 policistů, včetně IT specialistů, kteří zajišťují techniku u náměstka Petra Židka, ale i dalších osob.

Informaci naší redakci potvrdil mluvčí radnice Tomáš Tesař. „Ano, policie zde od rána skutečně provádí úkony spojené s vyšetřováním,“ sdělil naší redakci mluvčí radnice Tesař. „Podle mých informací zatím nikdo nebyl zadržen,“ dodal Tomáš Tesař.

To, že zásah provádí Národní centrála proti organizovanému zločinu potvrdil naší redakci i její mluvčí Jaroslav Ibehej. „Náš útvar dnešního dne provádí úkony trestního řízení. Poskytování informací má vyhrazené státní zastupitelství,“ sdělil naší redakci mluvčí Ibehej.

Naše redakce se obrátila i na státní zastupitelství v Liberci, ale i jeho zástupci k případu zatím mlčí. „V tuto chvíli nebudeme situaci komentovat, je ještě příliš brzy,“ uvedla k situaci státní zástupkyně Martina Dědková.

Podle informací Našeho Liberce by policie měla zasahovat i v prostředí libereckých stavebních firem tradičně napojených na zdejší politiku.

Situaci nadále sledujeme.

Subscribe
Upozornit na
16 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
V Liberci se péči o veřejný prostor příliš nedaří. Co ale zanedbává radnice, nahrazují občanské aktivity. Jedním z příkladů instalace sochy Ikara na libereckém
Vedení radnice přichystalo pro Liberečany i návštěvníky Liberce nové lavičky. Jenomže způsob jejich nákupu i to, jakým je začalo umísťovat po městě, budí rozpaky
Koaličním partnerům se nelíbí, jakým způsobem si Starostové pro Liberecký kraj přisvojují nákup a zpřístupnění libereckého zámku. Získání památky do majetku města přitom vyjednali
Společnost SYNER GROUP (Syner) podala prostřednictvím svého právního zástupce trestní oznámení ve věci údajného nezákonného úniku informací v kauze, kde je obviněn jeden z majitelů Syneru,