nášLiberec

Search

Konec snah o záchranu. Pošta v Globusu definitivně končí

Hojně využívaná pošta v obchodním domě Globus se zavírá. Nepomohly ani snahy libereckých politiků opětovně přesvědčit Vratislavice nad Nisou, aby jejich zastupitelé ustoupili zájmům většího počtu Liberečanů, ani jednání v samotné koalici.

Česká pošta v případě pobočky v Globusu již zahájila kroky k jejímu zrušení, běží výpověď z nájmu, řeší se pracovněprávní záležitosti… Jedna z nejvyužívanějších poboček v Liberci, s dlouhou denní otevírací dobou, kterou ročně využije téměř 190 tisíc lidí a je spádová pro zhruba 30 tisíc Liberečanů v létě zavře.

Situaci už nepomohlo ani jednání, které mezi stranami vládnoucí koalice na liberecké radnici svolali zastupitelé za ANO na před třemi dny. Těm se nelíbilo, jakým způsobem v Liberci i ve Vratislavicích většinoví Starostové k věci přistupují. Delegace libereckých zastupitelů, jak informoval Náš Liberec, nepřesvědčila zastupitele městského obvodu Vratislavice nad Nisou již před dvěma týdny.

Primátor Jaroslav Zámečník (STAN/Starostové pro Liberecký kraj) jako hlavní důvod vidí rozhodnutí samotné České pošty. „Kolegy v koalici jsem informoval o tom, jaké podklady pro další rozhodnutí orgánů města kvůli rušení poštovních poboček připravuji. Ostatně, to že jsme v pondělí měli koaliční jednání, v podstatě způsobilo především rozhodnutí České pošty, která dál trvá na zrušení pobočky Globus. Proto i nadále záleží především na jejím rozhodnutí, jak to celé nakonec dopadne. Pokud by dnes pošta přišla s návrhem, že tuto pobočku (Globus) nechá, nemusíme nic řešit,“ uvedl pro Náš Liberec primátor Zámečník.

Pošta ovšem, dle aktuálních informací, již rozhodla a skutečným důvodem je neochota zastupitelů Vratislavic nad Nisou, kde mají drtivou většinu i v Liberci vládnoucí STAN/Starostové pro Liberecký kraj, ustoupit v tom, aby ve Vratislavicích fungovala pouze služba Partners+. Pokud by zastupitelé Vratislavic s takovým řešením souhlasili, pošta v Globusu mohla zůstat zachována.

Své zklamání neskrývají zastupitelé za koaliční ANO, kteří ještě v pondělí doufali, že je možnost, jak poštovní pobočku v Globusu zachovat. „Bohužel, je konec, byť jsme se pro záchranu pošty v Globusu snažili udělat maximum a ještě na pondělním jednání to vypadalo, že jsou kolegové z Vratislavic a v rámci koalice ochotni ústupkům,“ uvedl na dotaz naší redakce zastupitel ANO Vojtěch Prachař. „Bohužel už bylo příliš pozdě,“ dodal Vojtěch Prachař.

Subscribe
Upozornit na
10 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
V areálu bývalých Libereckých výstavních trhů (LVT) již deset let funguje Technické muzeum Liberec. Nyní zde má ale vzniknout výstavba bytových domů a lidé
Stavební společnost Brex byla dlouhé roky významným hráčem v regionu. Dostávala poměrně velké procento zakázek a její vlastníci měli blízko k politikům, zejména k
Letošní Mezinárodní festival animovaných filmů Anifilm proběhne v Liberci od 7. do 12. května. Jako každý rok se v jeho soutěžním programu představí to
Fungování kontroverzního parkovacího domu u krajského úřadu, kde jedno stání vyšlo na více jak milion korun, ukazuje, že dotace 84 milionů, kterou na něj