nášLiberec

Search

Místo adventu opět nevkusná „Matějská“

Už před dvěma lety jsem snažila upozornit současné vedení města na nevkusnost a hlavně nevhodnost tehdejší novinky libereckého adventu – obřího lesklého ruského kola, které svojí výškou 25 m převyšuje i domy na náměstí.

Tato atrakce, která by se jistě hodila na každoroční pouťovou zábavu, kdy se kolotočáři sjedou na louku u ruprechtické kapličky, nepříjemně překvapila stovky Liberečanů už před dvěma lety.

Doufala jsem, že nyní, když je náměstí smutně poloprázdné, projeví vedení města trochu soudnosti a ušetří nás tohoto předimenzovaného kýče. Vedle několika maličkých stánků působí tato pouťová atrakce totiž ještě nevkusněji a obludněji než před dvěma lety, kdy bylo náměstí plné stánků a lidí.

Pan primátor a pan Červinka, který má organizaci trhů na starosti, tvrdí, že se inspirovali v jiných velkých evropských městech, ale podle mne, a spousty Liberečanů, je to spíše degradace a úpadek staročeských vánočních trhů a celého smyslu adventu.

Co především nepříjemně překvapilo mne osobně a věřím, že i stovky Liberečanů, je novinka – obří ruské kolo, které svojí výškou 25 m převyšuje i domy na náměstí. Je to škoda, nechápu, že pan Červinka a současné vedení města takovou nevhodnou a nevkusnou pouťovou atrakci na libereckém náměstí dovolili.

Místo sváteční předvánoční atmosféry tu máme tak trochu Matějskou pouť. Domnívám se, že tato atrakce je na poměrně malém libereckém náměstí nevkusná, k vánoční atmosféře se rozhodně nehodí, a degraduje tak nejkrásnější svátek celého roku.

Zuzana Tachovská, občanka Liberce

Subscribe
Upozornit na
38 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Černým písmem: Bílý Kostel nad Nisou, Hrádek nad Nisou, Chotyně, Chrastava, Janovice v Podještědí, Kryštofovo Údolí, Nová Ves a Rynoltice se změny senátního obvodu
Vážený pane premiére, vítejte ve skanzenu. V kraji, ve kterém je nejzaostalejší střední školství v rámci celé České republiky. Vaši političtí partneři v čele s
Kdo pozorně sleduje korupční kauzu kolem kostela sv. Máří Magdalény v Liberci, nemohl být překvapen přiznáním hlavního obžalovaného, tedy stavebního gigantu Metrostav. Navzdory mediálnímu
Nejprve zisk nadnárodních korporací a řetězců, až potom svátek svobody a demokracie. Realita dnešního státního svátku, který je honosně nazván Den boje za svobodu