nášLiberec

Search

Půtovi Starostové dali košem lidovcům i TOP 09, do krajských voleb půjdou samostatně

Nejsilnější strana ve městě i na kraji již nepotřebuje pomoc lidovců ani TOP 09. Na svém sněmu jednoznačně odmítla spolupráci s těmito stranami, byť ještě loni v Liberci  strany kandidovali společně. Lídrem Starostů pro Liberecký kraj bude opět z korupce obžalovaný hejtman Martin Půta.

Ještě před rokem v obcích Libereckého kraje i v samotném Liberci kandidovali všechny tři strany spolu a je to sotva pár týdnů, kdy na sociálních sítích referovali, pomocí společných fotografií, o dobrém partnerství a jednotě.

Jenomže politika je tvrdá věc a tento týden dostaly KDU-ČSL a TOP 09 pořádnou studenou sprchu. Starostové, posíleni posledním vítězstvím, o spolupráci s nimi v nadcházejících volbách nestojí. „Po dlouhé diskusi bylo v tajném hlasování výraznou většinou rozhodnuto, že Starostové pro Liberecký kraj budou v krajských volbách 2020 kandidovat samostatně, pouze s účastí zástupce Unie pro sport a zdraví na kandidátce,„, informovala liberecká média manažerka hnutí Kateřina Knopová.

Starostové se tak rozhodli na svém sněmu v Českém Dubu tento týden. Nepřesvědčila je ani návštěva zástupců TOP 09 a KDU-ČSL a jejich snaha o společnou kandidátku.

Lídrem Starostů a kandidátem na hejtmana zůstává Martin Půta, který by obhájil hejtmanský post již potřetí. Půta vládne Starostům železnou rukou, což je například znát i v Liberci, kde výrazně zasahuje do městského dění. Jako příklad lze uvést říjnovou krizi koalice, kdy ze své funkce odstoupil náměstek Jiří Němeček z ANO, když odmítl poslechnout hejtmana Půtu a změnit svůj názor ohledně milionů z městské kasy pro skokanské můstky. Liberečtí Starostové poslušně otočili všichni.

Hejtman Martin Půta v současné době želí žalobě ze zneužívání pravomocí a přijímání úplatku. Policie zmonitorovala, že na utajovaných schůzkách loboval za zkorumpovaný a předražený projekt rekonstrukce sv. Máří Magdalény v Liberci, kterému hrozilo skončit, protože jeho aktéři byli odsouzeni za korupci. Podle žaloby si měl Půta přijít na 800 tisíc korun na úplatcích.

foto: https://www.facebook.com/starostoveprolibereckykraj/

Subscribe
Upozornit na
24 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Příběh Lesního koupaliště tak nějak odráží péči Liberce o veřejný prostor a svůj majetek vcelku za posledních šest let. Ačkoliv má město od státu
V Liberci se péči o veřejný prostor příliš nedaří. Co ale zanedbává radnice, nahrazují občanské aktivity. Jedním z příkladů instalace sochy Ikara na libereckém
Vedení radnice přichystalo pro Liberečany i návštěvníky Liberce nové lavičky. Jenomže způsob jejich nákupu i to, jakým je začalo umísťovat po městě, budí rozpaky
Koaličním partnerům se nelíbí, jakým způsobem si Starostové pro Liberecký kraj přisvojují nákup a zpřístupnění libereckého zámku. Získání památky do majetku města přitom vyjednali