nášLiberec

Search

Policie pátrá po někdejším krajském náměstkovi Seppovi

Policie České republiky tento týden vyhlásila pátrání po někdejším krajském náměstkovi pro dopravu Martinu Seppovi. Martin Sepp působil jako náměstek hejtmana pro dopravu v letech 2008-2012 a v současné době je obviněn v případu možného zneužívání evropských dotací.

Policie vyhlásila pátrání po Martinu Seppovi 15. srpna tohoto roku. Podle ní není ozbrojen ani nebezpečný. Důvod, proč po něm policisté pátrají není z oficiálních zdrojů znám, my jej ale zjišťujeme. 

Podle informací naší redakce se ale jedná spíše o nedorozumění vzniklé například z nepřebírání pošty a podobně. Martin Sepp by měl trávit svůj čas normálně doma, v současné době má být dokonce s dětmi na dovolené u moře. 

Martin Sepp se stal veřejnosti známý, když se jeho dopravní přestupek – jel v obci zhruba sto kilometrovou rychlostí – snažil zamaskovat bývalý kontroverzní šéf krajské policie Miroslav Dvořák. Před dvěma lety Seppa policie obvinila v případu údajného zneužívání evropských dotací. Sepp byl obviněn, stejně jako někdejší stranický šéf Robert Dušek a liberecký stavební podnikatel Jan Imlauf.

Všichni tři výše zmínění jsou obviněni z korupčního jednání v souvislosti s neoprávněným získáním evropských dotací na výstavbou lázeňského komplexu Dům pohody v Chrastavě. Při stavbě za 230 milionů korun byly například údajně provedeny práce zcela mimo plán, nebo nebyly provedeny vůbec, přestože byly fakturovány.

Tím, kdo měl z evropských peněz profitovat byla firma Dům pohody a.s. tehdy vlastněná podnikatelem Janem Imlaufem . A těmi, kdo tehdy o uvolnění desítek a stovek milionů na Imlaufovy projekty spolurozhodovali byli právě obvinění politici, tedy Martin Sepp jakožto člen Regionální rady ROP Severovýchod, která o dotacích rozhodovala.

Vyšetřování začalo kvůli trestnímu oznámení, které podal současný hejtman Martin Půta. I ten je nyní policií obviněn z přijímání úplatků a zneužívání pravomocí, když se snažil ovlivnit dle policie účelově předražený projekt financovaný rovněž z Regionální rady ROP Severovýchod.

Subscribe
Upozornit na
75 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Zfušované výběrové řízení na plavecký bazén v Liberci, které se dle protikorupční policie odehrávalo pod přímou kontrolou kontroverzního podnikatele Petra Syrovátka ze SYNER Group,
Jedna z historických školních budov v centru Liberce neměla od revoluce důstojné zázemí pro místní děti. Situace se ale mění k lepšímu. U druhého
Příběh Lesního koupaliště tak nějak odráží péči Liberce o veřejný prostor a svůj majetek vcelku za posledních šest let. Ačkoliv má město od státu
V Liberci se péči o veřejný prostor příliš nedaří. Co ale zanedbává radnice, nahrazují občanské aktivity. Jedním z příkladů instalace sochy Ikara na libereckém