nášLiberec

Search

Zahrada u libereckého zámku bude na dva měsíce průchozí

Zahrada u libereckého zámku bude pro obyvatele Liberce a pro turisty otevřena po dobu letní sezóny 2017. Rozhodla tak úterní rada, když souhlasila s usnesením o bezplatné výpůjčce.

Na základě jednání vedení města Liberce s Ing. Petrusem Hermanusem Mariem Winkelmanem, jednatelem společnosti ÚSTÍ DEVELOPMENT s.r., dojde k bezplatnému užívání formou výpůjčky, a to od 1. července do 30. srpna 2017.

Jsem moc ráda, že jsme se s jednatelem dohodli a dojde tak k propojení pro pěší do parku Clam-Gallasů a do ulice Komenského a Gutenbergovy.  V této atraktivní lokalitě, v centru města, je to největší park. Mnoho lidí tady tráví volný čas a je škoda, aby se zahrada u zámku neukázala ve své plné kráse,“ říká náměstkyně primátora pro životní prostředí, veřejnou zeleň a cestovní ruch Karolína Hrbková.

Statutární město Liberec bude po dobu dvou letních měsíců pozemek udržovat. Bezplatná údržba bude zajištěna ze strany Komunitních prací Liberec, o.p.s., a likvidaci odpadu zajistí Technické služby města Liberce, a.s.

 „Prvotní investice do údržby zahrady bude zřejmě většího rozsahu, protože na pozemcích byla prováděna pouze minimální údržba, proto jsou nyní v tak zanedbaném stavu. To představuje uklidit plochy plné kup listí, větví, porostů, náletů a proschlých dřevin,“ vyjmenovává náměstkyně Karolína Hrbková. Další prodloužení výpůjčky pozemku v zahradě u libereckého zámku by bylo řešeno případně dodatkem ke smlouvě.

Tisková zpráva SML

Subscribe
Upozornit na
12 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Projekt Společně pro biodiverzitu bude liberecký spolek Čmelák realizovat spolu s německým partnerem Naturschutzzentrum Erzgebirge GmbH, který působí v Krušných horách. Cílem projektu je
Připravili jsme pokračování projektu na výsadbu 60 tisíc sazenic pro zvýšení druhové i věkové rozmanitosti místních lesů. Ty budou díky tomu stabilnější, přirozenější, zdravější
V červnu projednávalo liberecké zastupitelstvo dopis hejtmana Půty, ve kterém obviňoval město Liberec a jeho územní plán za zdržení přístavby Gymnázia F. X. Šaldy.
Hnutí ANO v Libereckém kraji oficiálně podalo kandidátky do krajských voleb a voleb do části senátu, které se uskuteční ve dnech 20. a 21.