nášLiberec

Search

Martin Půta rezignoval na pozici předsedy Regionální rady Severovýchod

 K poslednímu listopadu rezignoval Martin Půta na post předsedy Regionální rady Severovýchod. Tuto možnost avizoval již na posledním zasedání Výboru, kde členy informoval o svém obvinění ve spojitosti s projektem rekonstrukce kostela sv. Máří Magdaleny v Liberci, avšak považoval za nutné tento krok nejdříve projednat s místopředsedy Regionální rady. V tuto chvíli bude Regionální radu Severovýchod řídit až do vyřešení celé záležitosti její 1. místopředseda a hejtman Královéhradeckého kraje Lubomír Franc. Ten tak převezme kompetence předsedy.

„Ke dni 30. 11. 2014 jsem se rozhodl rezignovat na pozici předsedy Regionální rady Severovýchod. Tento krok jsem avizoval již na posledním jednání Výboru. Situaci jsme v pátek 28. 11. 2014 konzultovali na jednání předsednictva Výboru s kolegy hejtmany Královéhradeckého kraje a Pardubického kraje Lubomírem Francem a Martinem Netolickým. K uvedenému kroku jsem se rozhodl proto, aby moje obvinění nebylo spojováno s prací Výboru Regionální rady Severovýchod, ale i se zaměstnanci Úřadu Regionální rady a nebylo tak jakkoliv ohroženo čerpání dotací z programu a dokončení desítek úspěšných projektů,“ objasnil Martin Půta a rezolutně dodal: „Zdůrazňuji, že trvám na svém původním vyjádření a opakuji, že v rámci sděleného obvinění jsem nevinný. Žádný úplatek ani jinou výhodu jsem v souvislosti s projektem rekonstrukce kostela sv. Máří Magdaleny v Liberci ani s žádným jiným projektem nikdy nepřijal“.

Více o korupčním skandálu, kde policie obvinila i hejtmana Martina Půtu se dočtete ZDE a ZDE.

Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Hnutí ANO v Libereckém kraji oficiálně podalo kandidátky do krajských voleb a voleb do části senátu, které se uskuteční ve dnech 20. a 21.
Po několik let probíhala na Grabštejně rozsáhlá rekonstrukce objektu a stavební úpravy, které vyžadovaly i zásah do terénu. Význam lokality, statut národní kulturní památky
Společnost STEM/MARK, a. s., provede pro město sociologický průzkum za účelem ověření a rozšíření dat v rámci Místní agendy 21. V průzkumu město osloví
Na kandidátce hnutí Starostové pro Liberecký kraj pro podzimní krajské volby dostávají kromě zkušených a úspěšných politiků a starostů velký prostor také nové tváře.