nášLiberec

Search

Vážně – nevážně o budoucnosti nemocnice

Na věštění budoucnosti jsem nikdy nevěřil. V Liberci se však nyní objevují jasné náznaky budoucího vývoje kolem nemocnice.

Dovolil bych si proto uvést stručný nástin možného vývoje, pokud se naplní nynější spekulace a ředitelem KNL se stane pan Jiří Veselka a jeho ekonomickým náměstkem bývalý primátor Kittner.

 

Krok číslo jedna: Ředitel Veselka rozhodne na základě ekonomické analýzy pana Kittnera o přesunu nemocnice do prostoru libereckého letiště. Místo už je vyhrazeno v nově vznikajícím územním plánu.

Krok číslo dvě: V křišťálově čistém výběrovém řízení nebo půlhodinové „losovačce“ bude vybrán dodavatel stavby. Může jím být nejmenovaný subjekt, v němž pan Kittner byl shodou okolností také na pozici ekonomického ředitele. Druhou variantou je méně nápadná stavební firma dodaná ČSSD. Výsledek pro veřejné rozpočty je stejný.

Krok číslo tři: Uvolněné lukrativní pozemky v centru města získají za směšné částky spekulanti – developeři, kteří ozdobí střed města „překrásným“ sídlištěm případně obchodním centrem nebo jámou, za kterou budou požadovat miliardové odškodnění.

Výsledek: Lidé budou do nemocnice dojíždět na okraj města. Sanitky budou vozit pacienty přes celé město. Zúčastněné subjekty vydělají pěkné peníze na úkor veřejných rozpočtů. V centru města bude místo dostupné nemocnice nějaký hrůzný pomník našich politiků, kterých už je po městě až dost.

Kolik si na tuto předpověď vsadíte?

Petr Dvořáček

Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Na Valentýna se v experimentálním studiu v Lidových sadech konala beseda nad projektem Lesního informačního centra. Přes veškeré proklamace není zcela jasné, zda je