nášLiberec

Search

Občané chtějí vědět, co se děje a proč

Co se v Liberci na politické scéně odehrává, ví snad každý Liberečan a zprávami o tom se plní nejen celostátní média a internetové stránky nejrůznějších serverů. Jsem občanka, volička a jsem hodně rozmrzelá. Netajím se tím, že jsem u posledních voleb neoplývala sympatiemi k žádné z kandidujících stran a seskupení. Dala jsem tak hlas jen asi 29 jednotlivcům z většiny kandidujících stran, o kterých jsem si myslela, že se budou schopni domluvit a naše město vyvedou z dluhů a budou ho dál zvelebovat.

Jak jsme se mýlili! V koalici vznikla opozice proti vítěznému seskupení Změna pro Liberec. Vřelo to nejen uvnitř koalice, ale i navenek se řítila brzy po podepsání koaliční smlouvy destrukce v podobě zpráv o tom, že se koaliční partneři nejsou schopni domluvit. Poslední kapkou pro veřejnost bylo zasedání zastupitelstva 31.3.2011.

Nám občanům ale došla trpělivost a sami jsme si zorganizovali setkání před radnicí. Nebyl to primátor Korytář nebyla to paní navržená a ještě nejmenovaná na funkci tajemnice, kdo sezval veřejnost, jak některá média a hlavně někteří opoziční zastupitelé a opoziční koaliční radní veřejnosti tvrdili.

Stačilo totiž napsat několika přátelům, zda by přišli před radnici a z očí do očí se nechtěli zeptat všech radních proč s námi hrají podivnou hru o nové koalici, odvolávání primátora a „jeho“ radních. Nebývalou rychlostí se ta poměrně skromná výzva rozběhla po sítích internetu a v úterý bylo na náměstí několik stovek lidí. Shromáždění lidí proběhlo neobyčejně kultivovaně. Lidé drželi emoce na uzdě a kromě jedné výjimky vyslechli i všechny radní, kteří před radniční vchod přišli.

Paní náměstkyně Rosenbergová, jejíž strana tak překvapivě vystoupila z koalice, musela čelit hlučné nespokojenosti za tento krok, nevydržela. S arogantní poznámkou, že tito lidé nejsou její voliči a neumějí naslouchat, a proto k nim mluvit nebude, vrátila megafon. Vskutku komunikativní a kvalifikovaná kandidátka na post primátora!

Nebyli jsme nenávistný dav a byli tu i voliči ČSSD, kterou ta dáma reprezentuje. Chceme vědět proč se teprve rozbíhající práce koalice rozpadla sotva začala.Proč ji položili ti, kterým jsme k práci dali mandát. Je opravdu čas nemlčet!

A proto přijdeme v pondělí 11.4. v 16 hodin před radnici znovu.

Věra Vohlídalová, jedna z občanů, kteří setkání občanů se zastupiteli organizují

Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Kdo pozorně sleduje korupční kauzu kolem kostela sv. Máří Magdalény v Liberci, nemohl být překvapen přiznáním hlavního obžalovaného, tedy stavebního gigantu Metrostav. Navzdory mediálnímu
Je rozhodnuto. Liberec bude stavět nejdražší bazén v historii země a možná celé střední Evropy. Kdo si tedy myslel, že současná koalice, ve které
Poslanci po dlouhých měsících schválili zpřísnění lex Babiš. Principiálně je to dobře – kumulace mediální moci v rukou politiků není správná a je třeba
V Liberci a v Libereckém kraji staví ty nejlukrativnější veřejné zakázky de facto stále stejná skupina stavebních firem. Kdo si myslí, že mezi sebou