Na www.startovac.cz můžete podpořit kampaň proti hazardu před referendem

Lednové referendum o zákazu herních automatů  v Jablonci nad Nisou musí dosáhnout účasti hlasujících 35 %, aby bylo platné. Proto se rozhodli organizátoři referenda uspořádat informační kampaň, aby tím zvýšili povědomí o referendu mezi jabloneckými občany.

Nyní žádají všechny příznivce referenda o podporu. Kampaň může podpořit každý, a to prostřednictvím sbírky na internetových stránkách www.startovac.cz. Výše příspěvku je dobrovolná a podporovatelé za něj získají drobnou odměnu v podobě odznaku s logem Jablonce bez hazardu. Příspěvky v prvních dnech sbírky již přesáhly 10 tisíc Kč.

V lednu společně s prezidentskými volbami čeká jablonecké občany ještě další důležité hlasování. V referendu budou moci rozhodnout, zda ve městě chtějí herní automaty, a tím pádem i velké množství kasin, které z prohraných peněz v automatech žijí.

Uspořádání referenda vyžaduje nemalé nároky, a to jak organizační, tak i finanční. Pokud by k referendu 12. a 13. ledna dorazilo méně než 35 % hlasujících, nebyl by jeho výsledek pro Magistrát závazný a náklady na jeho organizaci by tak vyšly vniveč. To ovšem za žádnou cenu nechce dopustit spolek Jablonec bez hazardu, který se rozhodl v době před referendem informovat všechny jablonecké domácnosti, kdy a kde se referendum koná a vyzvat je k účasti při hlasování.

„Je pro nás důležité, aby výsledek referenda odpovídal tomu, co si jablonečtí občané skutečně přejí. A to zjistíme jedině tak, že jich přijde vyjádřit svůj názor co nejvíce.“ popisuje důvody této aktivity předseda spolku Jakub Strnad. „Naším cílem je, aby se leták s informacemi o referendu objevil ve schránce každé jablonecké domácnosti, a aby se tím tyto informace dostaly i k lidem, kteří se třeba tolik nepohybují na internetu, sociálních sítích nebo nesledují tisk. Referendum přeci jen není běžná věc, mnoho lidí ještě nemělo možnost se ho účastnit, tak je důležité občany s jeho průběhem obeznámit. Jsem přesvědčen, že tato aktivita se vyplatí, jelikož pomůže splnit zákonem stanovenou minimální účast. Byla by obrovská škoda, kdyby veškeré úsilí města a podporovatelů referenda vyšlo naprázdno. “ uzavírá Anna Strnadová, členka přípravného výboru referenda.

 Spolek Jablonec bez hazardu zároveň spustil sbírku, prostřednictvím které může každý na informační kampaň o referendu přispět libovolnou částkou a podpořit tak snahu, aby lednové referendum bylo úspěšné. Sbírka má velký ohlas a již během prvních dnů v ní přispěvatelé nashromáždili více než deset tisíc korun. Sbírku naleznete na stránkách www.startovac.cz, kde stačí do vyhledávače v pravém horním rohu stránky zadat heslo Jablonec.

Přímý link na sbírku: https://www.startovac.cz/projekty/referendum-proti-hazardu-v-jablonci-nad-nisou/

Tisková zpráva spolku Jablonec bez hazardu

Subscribe
Upozornit na
13 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
O vítězi tendru na opravu libereckého bazénu je rozhodnuto. Nejnižší nabídku podala firma Metrostav DIZ. K tlaku na nižší cenu přispěla i důsledná práce opozice,
Zpřístupněné jeskyně České republiky letos zahájí jarní sezónu dříve. Pět jeskyní Moravského krasu (Balcarka, Kateřinská, Punkevní, Sloupsko-šošůvské a Výpustek), Jeskyně Na Turoldu u Mikulova
Příběh rodiny na útěku ze Severní Koreje, Vasila, který zachraňuje lidi z fronty nebo Elly bránící svůj domov před těžařskou firmou. Festival Jeden svět nabídne
Zanedbané střední školství řeší vedení Libereckého kraje pět minut po dvanácté. Především v Liberci je kapacita gymnázií naprosto nedostatečná. Hejtman Půta tak pod tlakem kritiky