Primátor Batthyány se stal brzdou pro rozvoj Liberce

Dlouhodobé porušování stanov, poškozování dobrého jména hnutí na veřejnosti a neutuchající spory – to jsou důvody, proč primátor Batthyány přišel o členství v ANO.

Pražské vedení ANO zřejmě vyhodnotilo, že primátor, který se modlí v obřadní síni liberecké radnice v dresu Slovanu k fotbalovému míči a posléze do něho, v historické síni plné vzácných vitráží, kope, prostě dělá ostudu. Ani nápad s fotomontáží, kdy primátor  přimaloval  hejtmanovi Půtovi ,,hitlerovský“ knírek, se neslučuje s důstojností úřadu primátora. 

 

Ale myslím, že toto stále spadá do kategorie poněkud zvláštních vtípků nezralé osobnosti. Co už ale předsednictvo ANO zřejmě vyhodnotilo jako rizikové a poškozující pověst jejich hnutí, je primátorova veřejná podpora hazardní lobby. Přestože v programovém prohlášení koalice je jako jeden z cílů uvedeno omezení hazardu na jednotky provozoven ve městě, primátor regulaci hazardu od začátku spíše blokoval.

Do zastupitelstva města šly už v minulosti dva návrhy schválené Radou města na regulaci hazardu, a přesto, v případě prvního, primátor hlasoval proti, druhý návrh přímo z jednání zastupitelstva stáhnul, protože se jednomu provozovateli herny zdál diskriminační. Na minulém zastupitelstvu primátor prosazoval vyhlášku, která by umožnila provozovat kasina v neomezeném rozsahu, zastupitelé ovšem podpořili návrh Změny pro Liberec na úplný zákaz hazardu.

Na tom samém zastupitelstvu Batthyány jednostranně porušil koaliční smlouvu, když bez jakéhokoli projednání se Změnou s pomocí části opozice odvolal náměstkyni Karolínu Hrbkovou a převedl na sebe jednostranně její kompetence. Ani o tomto závažném kroku neinformoval širší vedení strany. Myslím, že primátorovo neustálé lhaní, nedodržování dohod a snaha o absolutistické vládnutí, kdy nepovažuje za potřebné se s kýmkoliv bavit, byly důvody, proč přišel tak rychle o členství v ANO.

Primátor se nyní, díky svému vyhrocenému vztahu s ministrem financí, stal pro finanční a ekonomické zájmy Liberce velkým rizikem.

 

Zuzana Tachovská, zastupitelka za ZpL

 

 

Subscribe
Upozornit na
74 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nechci na Ještědu nové sjezdovky, kvůli kterým by padlo 7× víc lesa než na Novou skalku. Tohle kácení ale bezohledně prosazuje provozovatel areálu, společnost
Náměstek Jiří Šolc (ANO) a primátor Zámečník (Starostové) v aktuální zprávě straší obyvatele Liberce černými scénáři kvůli zdražujícím se cenám energie. Vedení města odhaduje,
Na tiskové konferenci libereckých radních dne 17. 8. zazněly informace o několika nových plánech a záměrech. Jelikož se toto volební období chýlí ke konci,
Opozice zvedla staronové téma vlastní městské developersko/inženýrské společnosti a tak se tedy sluší na toto výsostně politické téma reagovat a vést polemiku. Myslím si,