Komunistický poslanec

Tak jsem si s kolegyní přečetla zveřejněné výsledky forenzního auditu na krajské záchrance. Lékaři i nelékaři tam mají nadprůměrné finanční ohodnocení. Zhruba o 40% vyšší, než jsou platy lékařů i nelékařů v celé republice.

Neříkám, že obě tyto kategorie pracovníků nemají být dobře zaplaceny, protože práce je tam náročná. Na záchranné službě v Libereckém kraji zřejmě náročnější, než kdekoliv jinde.

Nejvyšší průměrná vytíženost výjezdových skupin je podle výsledků forenzního auditu 32%. To znamená cca 4 hodiny z dvanáctihodinové směny. Na oddělení ARO je vytíženost 100%. Pro sestru je někdy obtížné dojít si jen na WC, natož na oběd nebo svačinu. Je téměř běžné opustit své pracoviště až v okamžiku, kdy má svoji práci hotovou a to není vždy čas, kdy jí končí směna. Práce tam je velmi náročná, přinejmenším srovnatelná s prací na záchrance.

Už je mi jasné, proč je na resuscitačním oddělení Krajské nemocnice stále nedostatek uchazečů o práci, zatímco na liberecké záchrance není pro střední zdravotnické pracovníky permanentně místo. V průměru tam totiž nedostanou obvyklých 20 tisíc, ale 40 za mnohem méně práce!

Dnes již bývalý ředitel záchranky Bc. Mackovík se stal komunistickým poslancem. Jako řádný komunista nejspíš prosazuje, že všichni jsou si rovni. Prakticky však koná tak, že někteří si jsou rovnější. A už je mi jasné, proč se bývalý ředitel tolik bránil forenznímu auditu před volbami a stále za to napadal krajskou radní pro zdravotnictví Bc. Zuzanu Kocumovou. Pořád ještě asi platí, že nejlepší obrana je útok.

Inu, komunista. Chce do parlamentu. Tam mají komunisti svá teplá místečka jistá. Nikdo s nimi nechce otevřeně vládnout a tak mají svou imunitu, dobrý plat a malou zodpovědnost. A 15% našich přejících spoluobčanů jim to teplé místečko v parlamentu pravidelně zajistí. Bc. Halina Doležalová, zdravotní sestra

Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
V říjnu roku 1989 jsem se vzorkem vlastní moče nedočkavě běžela do nemocniční laboratoře. Druhý den se moje tušení stalo potvrzenou skutečností. Jsem těhotná!
Na listopadové zasedání Komise zdraví a prevence libereckého magistrátu přijal pozvání radní Libereckého kraje Pavel Petráček (ČSSD). Na programu byla totiž hospicová a paliativní
Rozhodla jsem se zúčastnit pochodu homosexuálů, který se koná v sobotu 13.8.2011 v Praze. Správnost mé podpory tomuto pochodu potvrdil svými homofobními aktivitami pan
Lidé v nemocnici podepisují petici na podporu požadavků Ing. Raise, člena dozorčí rady na prošetření nedostatků v hospodaření KNL a.s. na které upozornila v