K situaci v nemocnici

Lidé v nemocnici podepisují petici na podporu požadavků Ing. Raise, člena dozorčí rady na prošetření nedostatků v hospodaření KNL a.s. na které upozornila v červnu odvolaná ekonomická ředitelka ing. Kaššovicová.

Pracovníci krajské nemocnice dále nesouhlasí s jednáním vůči ing. Janu Raisovi, kterému byl nabídnut odchod z nemocnice, jelikož ony požadavky na prošetření napsal .

Bez kvalitního vedení je skutečně chod nemocnice ohrožen. A v novinách se dočtu, že další člen dozorčí rady, politik ČSSD Milan Šír ví, jaký je v nemocnici skutečný stav a nelíbí se mu, že si někteří zaměstnanci myslí, že to bývalý ředitel uměl lépe.

Proboha! Když je pan Šír tak obeznámený, PROČ to neumí vysvětlit, vyargumentovat, získat na svou stranu ty nechápavé zaměstnance, kteří prý skutečnosti účelově zkreslující ? Proč to nedokáže jasně a konkrétně vysvětlit management nemocnice, proč je zaměstnancům místo vysvětlení vyhrožováno- nelíbí se ti to, můžeš jít? Protože tak by to udělal i pan Šír, představitel ČSSD, když říká: Pokud já bych byl na místě ředitele, tak bych lidem, kteří mi nevěří nabídl odchod. A jak byste to pane Šíre udělal, když těch lidí budou 2000?

Výborný manažer i politik se pozná podle toho, jak dokáže své myšlenky zformulovat, jak dokáže přesvědčit, jak dokáže zaujmout, jak dokáže vysvětlovat, získat a přesvědčit ostatní, že jeho vize a jeho cíle jsou ty správné, za kterými má cenu se vydat. A pak dokáže, že mu většina věří. A to je to nezachytitelné umění, kterým se výborní politici i manažeři odlišují. Ti dobří se nad sebou zamyslí a politiku, nebo manažery se snaží dělat jako ti výborní . A špatní politici a manažeři nevysvětlují, vylučují, vyhazují, škodí a v atmosféře strachu pak vládnou.

Halina Doležalová

Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Tak jsem si s kolegyní přečetla zveřejněné výsledky forenzního auditu na krajské záchrance. Lékaři i nelékaři tam mají nadprůměrné finanční ohodnocení. Zhruba o 40%
V říjnu roku 1989 jsem se vzorkem vlastní moče nedočkavě běžela do nemocniční laboratoře. Druhý den se moje tušení stalo potvrzenou skutečností. Jsem těhotná!
Na listopadové zasedání Komise zdraví a prevence libereckého magistrátu přijal pozvání radní Libereckého kraje Pavel Petráček (ČSSD). Na programu byla totiž hospicová a paliativní
Rozhodla jsem se zúčastnit pochodu homosexuálů, který se koná v sobotu 13.8.2011 v Praze. Správnost mé podpory tomuto pochodu potvrdil svými homofobními aktivitami pan