Komentář: Nejde jen o dobré nápady, politik musí být buldok

Korytářova buldočí povaha mu někdy bývá na škodu a znepříjemňuje mu vlastní politický život. Jindy ale sklízí ovoce, jako u  příkladu jeho nápadu na vyřešení problému s vodou u Lesního koupaliště skrze ruprechtický lom. Na Jana Korytáře může a má leckdo názor takový či onaký, ale že je to jeden z mála skutečných politiků v Liberci, je bez debat.

Řev kolem Lesního koupaliště neustává. Nejvíce křičí ti, co ho nechali zpustnout nebo neopravili, když mohli. Teď když opravené je, nemohou unést jeho popularitu mezi Liberečáky a hýkají nadšením nad letošním katastrofálním suchem, které znesnadňuje jeho provoz.

Nápad na využití podzemní čisté vody z jizerské žuly, kterou ruprechtický lom stejně vypouští do potoka, v době extrémního sucha, je skutečný majstrštyk a ve své jednoduchosti geniální. Vypadá to, že Jan Korytář zase vytřel zrak svým kritikům. Bude ale záležet na tom, jak se co zrealizuje, bude fungovat a hlavně jestli k tomu bude po volbách vůle.

Dovážením cisteren vody nahrál svým kritikům a permanentně nadávajícím kritikům všeho na českém facebooku. Přitom cisterny v minulosti v době sucha Lesák normálně doplňovaly a kdo se tam ještě v 80. a 90. letech jako dítě chodil koupat, tak jako autor těchto řádků, musí si to pamatovat, co to právě pro děti bylo za haló, když ta cisterna přijela. Jenomže to ještě nebyl Facebook a v Liberci politici jako primátor Batthyány.

Stejně tak není nic špatného na tom vyčlenit z kasy částku tří set tisíc korun na to, aby se Liberečáci v těchto parnech mohli osvěžit. Pro srovnání: před čtyřmi roky Korytářův předchůdce Jiří Šolc ze Starostů pro Liberecký kraj (a dnes z největších kritiků Lesního koupaliště, ač ho mohl opravit z dotací) dal 500 tisíc soukromé televizi RTM, aby o něm a jeho kolezích na radnici natáčela vzletné pořady a ještě to maskoval (a tedy podváděl) tím, že to bude o vykopávkách v Kostelní ulici.

Primátor Batthyány dal z veřejného rozpočtu pro svou slávu také 500 tisíc na vytvoření cca pětiminutového videomappingu před radnicí o Vánocích. A dnes vadí 300 tisíc na vodu pro lidi na koupání? Vadí. Protože je před volbami.

Pokud se Ale Korytářovi nápad s vodou z lomu podaří, bude to další důkaz toho, co se opakovaně opakuje i u nás na webu v diskuzích. Tedy, že Jan Korytář většinu libereckých politiků překračuje o parník a ti na něj mohou jen štěkat. Nejde jen o samotný dobrý nápad, ale zejména o vůli hledat a řešit problémy, které jsou a přináší je čas, tak jako letošní extrémní sucho. Protože to jsou vlastnosti skutečného politika a lídra.

 

 

Subscribe
Upozornit na
129 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kdo pozorně sleduje korupční kauzu kolem kostela sv. Máří Magdalény v Liberci, nemohl být překvapen přiznáním hlavního obžalovaného, tedy stavebního gigantu Metrostav. Navzdory mediálnímu
Je rozhodnuto. Liberec bude stavět nejdražší bazén v historii země a možná celé střední Evropy. Kdo si tedy myslel, že současná koalice, ve které
Poslanci po dlouhých měsících schválili zpřísnění lex Babiš. Principiálně je to dobře – kumulace mediální moci v rukou politiků není správná a je třeba
V Liberci a v Libereckém kraji staví ty nejlukrativnější veřejné zakázky de facto stále stejná skupina stavebních firem. Kdo si myslí, že mezi sebou