Týden pod Ještědem: štědrý rozpočet zaručuje zuřivou kampaň před volbami

Liberečtí zastupitelé schválili rozpočet. K radosti všech novinářů se u toho chvíli předváděli, ale odmávali jej nakonec celkem sborově a jednotně. Městu se, zaplať bůh, daří dobře a tak výhled na příští rok vypadá slibně. Jistě v tom hraje svou roli i to, že půjde o rok volební, tak se bude chtít vedení města předvést.

Zejména tedy Změna, která aspiruje na favorita voleb. U zástupců ANO je již dnes jasné, že většina z nich, včetně primátora, v politice zřejmě skončí. Ostatně, po třech letech je stejně tak jasné, že tehdy jim byla Babišova kobliha jen záchranou před úspěchy v podnikání a soukromé sféře. Čím více se blíží konec jejich politické kariéry, tím více to vypadá, jakoby se svou prodejností utrhli ze řetězu.

Primátor na Ještědu, který získal slovenský predátor de facto zadarmo a jeho kolega v dopravním podniku, který si jen tak sám rozhodne, že firmě, která v Liberci ždímá autobusovou dopravu ve velkém, pošle na účet třicet milionů. Tyhle hry s obecními miliony jsou tak nestydaté, že by vůbec nebylo divu, kdyby jednou měly dohru v soudní síni.

Ostatně posledních – a tolik vzrušených – dní a týdnů v Liberci bylo pořád a stále dědictvím po tom dvacetiletém mejdanu, který pod Ještědem předváděla ODS na špagátku zdejší stavební firmy číslo jedna. Rozpočet řešil dluh po ODS i krize v dopravním podniku kvůli klíštěcím smlouvám s BusLine jsou z doby ODS, kdy je primátor Kittner podepsal bez výběrového řízení.

 Pokud tedy dnes bývalý primátor Jiří Kittner posměšně žaluje na radnici, že nic nedělá, měl by radši mlčet šoupat nohami. On sám toho udělal tolik, že se to dodnes řeší a oprávněně panují obavy, že ještě pěkných pár let řešit bude.

Tak i tak to vypadá, že předvolební kampaň bude po čertech žhavá a poběží celý rok. Co bude jejím hlavním motivem, je jasné. Opozice se Starosty (kteří svou ostrou předvolební kampaň taky rozjeli) a médii Syneru v čele se budou snažit prezentovat Změnu jako bořitelskou a neschopnou. Korytář a spol. se zase budou snažit prezentovat své úspěchy a být pozitivní, až se to může zajídat.

 A  navíc to vypadá, že nějaké úspěchy jako zlevňování tepla, Lesní koupaliště, přehrada atd za nimi vidět budou. O to bude kampaň zuřivější, protože měl-li zmiňovaný Jiří Kittner kdy v čem pravdu, tak v tom, když opakovaně tvrdil, že úspěch se neodpouští. A v politice už vůbec ne.

Už před loňskými krajskými volbami ukázal Syner, kolik je schopen investovat do jejich ovlivnění, když platil stovky tisíc do normalizačního plátku, který zdarma distribuoval do všech libereckých domácností. Je jasné, že tým Alčy Synerářky už má pochystanou zakázku i na příští rok. Bude to jízda. Olé!

Subscribe
Upozornit na
38 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kdo pozorně sleduje korupční kauzu kolem kostela sv. Máří Magdalény v Liberci, nemohl být překvapen přiznáním hlavního obžalovaného, tedy stavebního gigantu Metrostav. Navzdory mediálnímu
Je rozhodnuto. Liberec bude stavět nejdražší bazén v historii země a možná celé střední Evropy. Kdo si tedy myslel, že současná koalice, ve které
Poslanci po dlouhých měsících schválili zpřísnění lex Babiš. Principiálně je to dobře – kumulace mediální moci v rukou politiků není správná a je třeba
V Liberci a v Libereckém kraji staví ty nejlukrativnější veřejné zakázky de facto stále stejná skupina stavebních firem. Kdo si myslí, že mezi sebou