Zakázka na Lázně a Bazén

Po seznámení s odůvodněním Úřadu k našemu podání se Jan Korytář a Jaromír Baxa (oba ZPL) rozhodli pokračovat v přípravě zvažovaného podání k Evropské komisi ve věci těchto zakázek, na kterém od odchodu z radnice intenzivně pracují.

"Snažíme se udělat všechno proto, abychom město nevystavili riziku odebrání dotací, ke kterému může dojít až 10 let po realizaci stavby, podobně, jako to hrozí městu nyní v případě MS 2009" komentuje svůj záměr Jan Korytář.

"Rozhodnutí ÚOHS nás překvapilo, zejména tím, jak formálně proběhlo vypořádání s našimi připomínkami. Srovnání se zadávacími řízeními z roku 2010 v hodnotě nad 100 mil. Kč, které máme k dispozici, dokládá, že se obou výběrových řízení zúčastnil mimořádně nízký počet uchazečů i že nastavení některých kvalifikačních požadavků bylo výrazně přísnější, než jinde.", dodává Jaromír Baxa.

Oba zastupitelé se pozastavují nad tím, že si nevyžádal žádné dodatečné podklady ani vysvětlení.

Provoz webu je podpořen Ministerstvem spravedlnosti ČR v rámci dotačního titulu „Prevence korupčního jednání“