Na opomíjeném „Broumáku“ vyrostlo nové náměstíčko. Je to málo nebo první krok?

Sídliště Broumovská je takovým otloukánkem, co se starosti o veřejný prostor týče. Dlouhé roky sem město nic neinvestovalo, na rozdíl například od nedaleké Rochlice. Dnes před místní základní školou a bývalým obchodním domem Kovrov vyrostlo nové náměstíčko. 

Už se to vyklubalo – malé náměstíčko na Broumovské. Takto si představujeme, že se postupně bude upravovat veřejný prostor na našich sídlištích,“ prezentuje dnes práci Kanceláře architektury města její vedoucí, hlavní architekt a zároveň kandidát Starostů, Jiří Janďourek.

Sídliště Broumovská, které vyrostlo za minulého režimu zejména pro pracující z místní Textilany, se dočkalo úpravy veřejného prostoru před místní základní školou, který byl dlouhou dobu ve špatném stavu. Objevily se nové zpevněné plochy, masivní sedačky, vysazené okrasné stromy i pítko, které buse sloužit k uhašení žízně.

Samotné sídliště Broumovská je dlouho na chvostu zájmu liberecké radnice. Do sousední Rochlice například před několika lety mířil dotační program z Evropské unie, který zdejší lokalitu kvalitativně pozvedl, když se zde investovalo několik stovek milionů korun. Broumovská na svoji příležitost pořád čeká.

Součástí rekultivace náměstíčka je výsadba okrasných stromů, jejichž úprava zároveň tvoří lavičky

V okolí místní základní školy se objevil i další, masivní mobiliář

Dětem i ostatním bude zejména v letních měsících sloužit i bytelné pítko

Subscribe
Upozornit na
14 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Radnice vydalo Manuál veřejného prostranství pro město Liberec – modrozelená infrastruktura. Má se jednat o vademecum, podle kterého se má nakládat s veřejným prostorem.
Kauza, kterou tento týden otevřel Náš Liberec a ve které jde o podezřelou zakázku na nákup technologií na úpravu vody za 6 milionů pár
Překvapení se nekoná. Podle rozhodnutí komise pro výběr zhotovitele nového plaveckého bazénu na Tržním náměstí a následně i Rady města, by měl bazén stavět
Vedení libereckého bazénu, ve kterém figuruje politik a radní města z TOP 09/Starostů pro Liberecký kraj, zadalo na poslední chvíli zakázku na úpravy vody