Náměstek primátora je v karanténě kvůli dovolené v Itálii

Náměstek libereckého primátora pro školství a kulturu Ivan Langr (Starostové pro Liberecký kraj) je v domácí karanténě. Důvodem je jeho návrat z Itálie, kde trávil dovolenou.

Náměstek Ivan Langr je v domácí karanténě. Důvodem je jeho návrat z Itálie, kde trávil dovolenou s rodinou. Není na neschopence, ani si nevzal dovolenou, žádné příznaky na sobě zatím nepozoruje. „“Neschopenku jsem si vystavit nenechal, pracuji z domova. Žádné potíže nemám. Některé schůzky jsem ale musel odložit,“ řekl Langr ČTK.

Povinnost zůstat v karanténě vyplývá z nařízení vlády. Itálie je druhou nejpostiženější zemí světa co do výskytu koronaviru. Zatímco před necelým měsícem bylo v zemi zhruba 20 nakažených lidí, k dnešnímu dni bylo potvrzeno 15 385 infikovaných osob a 1016 jich v důsledku virové nákazy podlehlo. Nejvíce zasažen je sever země, kde velká část lidí z celé Evropy tráví kvůli lyžování dovolené.

V České republice je k dnešnímu dni 117 infikovaných lidí. Zatím nikdo nezemřel. V Libereckém kraji byl včera potvrzen výskyt koronaviru u 59 leté ženy z Jablonce, která se rovněž vrátila z lyžařské dovolené v Itálii.

Přehled o situaci mapuje ministerstvo zdravotnictví ZDE

 

 

 

 

 

 

 

Subscribe
Upozornit na
59 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Radnice vydalo Manuál veřejného prostranství pro město Liberec – modrozelená infrastruktura. Má se jednat o vademecum, podle kterého se má nakládat s veřejným prostorem.
Kauza, kterou tento týden otevřel Náš Liberec a ve které jde o podezřelou zakázku na nákup technologií na úpravu vody za 6 milionů pár
Překvapení se nekoná. Podle rozhodnutí komise pro výběr zhotovitele nového plaveckého bazénu na Tržním náměstí a následně i Rady města, by měl bazén stavět
Vedení libereckého bazénu, ve kterém figuruje politik a radní města z TOP 09/Starostů pro Liberecký kraj, zadalo na poslední chvíli zakázku na úpravy vody