Půtovi Starostové dali košem lidovcům i TOP 09, do krajských voleb půjdou samostatně

Nejsilnější strana ve městě i na kraji již nepotřebuje pomoc lidovců ani TOP 09. Na svém sněmu jednoznačně odmítla spolupráci s těmito stranami, byť ještě loni v Liberci  strany kandidovali společně. Lídrem Starostů pro Liberecký kraj bude opět z korupce obžalovaný hejtman Martin Půta.

Ještě před rokem v obcích Libereckého kraje i v samotném Liberci kandidovali všechny tři strany spolu a je to sotva pár týdnů, kdy na sociálních sítích referovali, pomocí společných fotografií, o dobrém partnerství a jednotě.

Jenomže politika je tvrdá věc a tento týden dostaly KDU-ČSL a TOP 09 pořádnou studenou sprchu. Starostové, posíleni posledním vítězstvím, o spolupráci s nimi v nadcházejících volbách nestojí. „Po dlouhé diskusi bylo v tajném hlasování výraznou většinou rozhodnuto, že Starostové pro Liberecký kraj budou v krajských volbách 2020 kandidovat samostatně, pouze s účastí zástupce Unie pro sport a zdraví na kandidátce,„, informovala liberecká média manažerka hnutí Kateřina Knopová.

Starostové se tak rozhodli na svém sněmu v Českém Dubu tento týden. Nepřesvědčila je ani návštěva zástupců TOP 09 a KDU-ČSL a jejich snaha o společnou kandidátku.

Lídrem Starostů a kandidátem na hejtmana zůstává Martin Půta, který by obhájil hejtmanský post již potřetí. Půta vládne Starostům železnou rukou, což je například znát i v Liberci, kde výrazně zasahuje do městského dění. Jako příklad lze uvést říjnovou krizi koalice, kdy ze své funkce odstoupil náměstek Jiří Němeček z ANO, když odmítl poslechnout hejtmana Půtu a změnit svůj názor ohledně milionů z městské kasy pro skokanské můstky. Liberečtí Starostové poslušně otočili všichni.

Hejtman Martin Půta v současné době želí žalobě ze zneužívání pravomocí a přijímání úplatku. Policie zmonitorovala, že na utajovaných schůzkách loboval za zkorumpovaný a předražený projekt rekonstrukce sv. Máří Magdalény v Liberci, kterému hrozilo skončit, protože jeho aktéři byli odsouzeni za korupci. Podle žaloby si měl Půta přijít na 800 tisíc korun na úplatcích.

foto: https://www.facebook.com/starostoveprolibereckykraj/

Subscribe
Upozornit na
24 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Město Liberec po téměř deseti letech aktualizuje ceník svých pozemků. Nová pravidla pro prodej a směnu nemovitostí v majetku Liberce schválila Rada města.
V zákulisí libereckého Divadla F.X. Šaldy probíhá spor mezi vedením a jeho, dnes již bývalým, šéfdirigentem Martinem Doubravským. Ten se s divadlem soudí kvůli
Liberecká radnice se dohodla se zástupci Českých drah na odkupu dnes nefunkční lanovky na Ještěd. Město by mělo zaplatit 35 milionů. Podstatně nákladnější ale
Před měsícem se liberečtí politici radovali v médiích. Jak nízké přišly nabídky na stavbu plaveckého bazénu. Byla to ale (opět) poněkud nefér mediální hra