Lesní koupaliště radnice nestihla opravit, ve vedrech se neotevře

Hit loňské předvolební sezóny, liberecké Lesní koupaliště, má zdárné pokračování i v letošním roce. Zatímco loni sloužilo do katastrofálního sucha veřejnosti, letos jej radnice ani s nástupem vedra a prázdnin nestihla otevřít.

Avizovaná oprava Lesního koupaliště má zpoždění. Ačkoliv současná koalice na liberecké radnici (Starostové, ANO, ODS) slibovala, že „Lesák“ bude v létě sloužit veřejnosti, reklamační práce na něm stále nejsou hotové. Lesní koupaliště se přitom mělo otevřít již v červnu. To se ale nestihne.

Podle primátora Jaroslav Zámečníka (Starostové) dojde k otevření Lesního koupaliště v polovině července, sám ale doufá, že tomu bude i o několik dní dříve. „Termín dokončení prací mi říkali 15. července. Já ale doufám, že to bude už v příštím týdnu,“ řekl ČTK primátor Jaroslav Zámečník. Vedení města zdůvodňuje prodloužení otevření koupaliště špatným počasím, respektive dešti na konci května, které koupaliště zanesly bahnem.

Proti tomu se ale na Facebooku zvedla vlna nesouhlasných názorů. Lidé upozorňují na to, že se v areálu dlouhé týdny nepracuje a dělají si ze situace i legraci. Podle vyjádření radnice zde například denně pracuje 4-5 pracovníků. „4-5 pracovníků ?? Já tam viděla poslední dva měsíce posedávat max 2 !!“, nesouhlasí s vedením města Hana Jirsáková. „To pobavilo – chlapi na fotkách makají a pan Zámečník s kolegy tam stojí s rukama v kapsách….Přesto se napíše, že primátor s kolegy dělá co se dá 🙂 A když přijde déšť, tak se nedá dělat nic….“, rýpl si v reakci na vyjádření města Dan Kukla.

Postup vedení radnice kriticky hodnotí i Jan Korytář ze Změny pro Liberec, který se loni stal hlavní tváří obnoveného koupaliště. „My jsme celou stavbu provedli za pár měsíců a za situace, kdy nás opozice i koaliční partneři odstřelovali a házeli nám klacky pod nohy. Současná koalice není schopná udělat za stejnou dobu ani reklamaci,“ uvedl pro náš web Jan Korytář.

„Já si samozřejmě uvědomuju, že to dílo mělo vady, ale ne takové, jak se schválně a dramaticky uvádělo před volbami. Voda zde normálně byla až do doby loňského extrémního sucha. A některé špatně udělané spáry jsme u firmy začali reklamovat ještě my sami, ale to jsme se Lesáku také věnovali s trochu větší intenzitou, než současné vedení, které se tam jde jednou za čas vyfotit“v obleku,“ dodal Korytář.

Kdysi oblíbené Lesní koupaliště nechala radnice zpustnout za vlád ODS. Radnice se o areál nestarala ani po povodních v roce 2002, které provalily stěny bazénu koupaliště, které následně ještě více podléhalo zkáze. Jeden čas se uvažovalo, že se opraví za 80 milionů korun, ale již tehdy kritici upozorňovali, že se jedná o velice předražený model.

V minulém volebním období se o rekonstrukci koupaliště zasadila Změna pro Liberec, ač na něj získala pouze 7,5 milionu korun z rozpočtu. Proti Lesnímu koupališti vystupoval tehdejší primátor za ANO Tibor Batthyány a přeběhlík ze změny ke Starostům, náměstek Ivan Langr. I přes tyto vnitřní spory na radnici se koupaliště podařilo obnovit a do příchodu extrémních veder v červnu loňského roku bylo plné vody a začalo sloužit veřejnosti. S bezprecedentním vyschnutím Jizerského potoka, který koupaliště napájí, začaly ale problémy a koupaliště se stalo předvolebním bojištěm.

Subscribe
Upozornit na
53 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Radnice vydalo Manuál veřejného prostranství pro město Liberec – modrozelená infrastruktura. Má se jednat o vademecum, podle kterého se má nakládat s veřejným prostorem.
Kauza, kterou tento týden otevřel Náš Liberec a ve které jde o podezřelou zakázku na nákup technologií na úpravu vody za 6 milionů pár
Překvapení se nekoná. Podle rozhodnutí komise pro výběr zhotovitele nového plaveckého bazénu na Tržním náměstí a následně i Rady města, by měl bazén stavět
Vedení libereckého bazénu, ve kterém figuruje politik a radní města z TOP 09/Starostů pro Liberecký kraj, zadalo na poslední chvíli zakázku na úpravy vody