Liberec chce platit filmařům za natáčení seriálu

Co si liberečtí zastupitelé nedovolili před volbami, schválili až po nich. Vedení města Liberec schválilo zatím nevídaný krok. Filmařům budou platit za to, že se Liberec objeví v seriálu o vietnamské drogové mafii. Loni před volbami přitom zastupitelstvo podobné nakládání s obecními penězi odmítlo.

Vedení města odsouhlasilo dvě pobídky ve výši 700 tisíc korun pro filmaře, kteří chtějí v Liberci a v Hradci Králové natáčet seriál z drogového prostředí pod názvem Nelegál. Loni na podzim přitom v Liberci neuspěli se žádostí na 3 miliony korun. Po vlně kritiky ze strany veřejnosti na zastupitelstvu návrh, který tlačil tehdejší primátor Tibor Bathhyány, neprošel většinou hlasů, napříč politickými stranami.

Vedení města nezastírá, že se chce svézt na aktuální vlně populárního seriálu Most!. Ten doslova hýbe celou Českou republikou, a tak primátor Jaroslav Zámečník (Starostové pro Liberecký kraj) doufá, že by to mohlo přesvědčit i ostatní zastupitele. Zda se ale jedná o stejně kvalitní scénář, jako v případě Most!u nikdo netuší. Zástupci producentů na posledním jednání bývalého zastupitelstva v září 2018 uvedli, že seriál se má zejména týkat vietnamské drogové mafie.

Seriál se již také nemá odehrávat jenom v Liberci, jak bylo původně v plánu, ale i v Hradci Králové. Důvodem je, že město dá na seriál méně peněz. Právě moment, že město má platit filmařům a ne obráceně před půl rokem pobouřil libereckou veřejnost, která zejména na sociálních sítích proti tomu, aby Liberec platil za to, že bude hrát v seriálu, platil z veřejných prostředků.

Hlavním finančním zdrojem pro plánovaný seriál má být Česká televize. O tom, zda se pro seriál peníze uvolní, má příští týden rozhodnout zastupitelstvo obce.

Subscribe
Upozornit na
20 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Radnice vydalo Manuál veřejného prostranství pro město Liberec – modrozelená infrastruktura. Má se jednat o vademecum, podle kterého se má nakládat s veřejným prostorem.
Kauza, kterou tento týden otevřel Náš Liberec a ve které jde o podezřelou zakázku na nákup technologií na úpravu vody za 6 milionů pár
Překvapení se nekoná. Podle rozhodnutí komise pro výběr zhotovitele nového plaveckého bazénu na Tržním náměstí a následně i Rady města, by měl bazén stavět
Vedení libereckého bazénu, ve kterém figuruje politik a radní města z TOP 09/Starostů pro Liberecký kraj, zadalo na poslední chvíli zakázku na úpravy vody