Diskuzní večer nad otázkou současné energetické politiky a jejích dopadů na společnost

Hnutí Limity jsme my, liberecká Strana Zelených a platforma Libereds si Vás dovolují pozvat na diskuzní večer zaměřený na otázku energetiky, změn klimatu, privatizace přírodních zdrojů a jejích dopadů, včetně cen tepla. Akce  se uskuteční ve čtvrtek 20.dubna od 19 hodin v kině Varšava. 

Na co se během diskuzního večera můžete těšit?

-> Promítání filmu Disobedience/ Neposlušnost
-> Pozvání na první český klimakemp
-> Debata o energetické politice

Hnutí Limity jsme my pořádá na konci června 2017 v Mosteckém uhelném revíru první český klimatický kemp. V době jeho konání má dojít také k první české masové akci občanské neposlušnosti proti těžbě fosilních paliv, za záchranu globálního klimatu a za přechod na udržitelnou a sociálně spravedlivou energetiku.

Jak změny klimatu ohrožují sociální spravedlnost i naplňování cílů udržitelného rozvoje? A proč se tisíce obyčejných lidí po celém světě odhodlávají překročit tenkou hranici zákona a snaží se vlastními těly zabránit těžbě a spalování fosilních paliv? Mohli byste se jedním z nich stát i vy? Přijměte pozvání na promítání filmu Disobedience (Neposlušnost, 41 min.) a debatu se zástupci hnutí Limity jsme my a místních iniciativ.

Akci ve spolupráci s hnutím Limity jsme my organizuje Ekumenická akademie v rámci projektu Školy alternativ, který je podpořen Nadací Rosy Luxemburgové. V Liberci je akce uspořádána s podporou platformy Libereds (https://libereds.wordpress.com/)

Jako bonus pro Liberečany vše uvedeme do souvislostí s příběhem privatizace a dnešního pomalého rozkladu libereckého teplárenství.

Diskutovat s vámi budou:

Josef Patočka, hnutí Limity jsme my
Jindřich Felcman, předseda liberecké Strany zelených
Jaroslav Tauchman, redaktor protikorupčního webu www.nasliberec.cz

Subscribe
Upozornit na
134 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Radnice vydalo Manuál veřejného prostranství pro město Liberec – modrozelená infrastruktura. Má se jednat o vademecum, podle kterého se má nakládat s veřejným prostorem.
Kauza, kterou tento týden otevřel Náš Liberec a ve které jde o podezřelou zakázku na nákup technologií na úpravu vody za 6 milionů pár
Překvapení se nekoná. Podle rozhodnutí komise pro výběr zhotovitele nového plaveckého bazénu na Tržním náměstí a následně i Rady města, by měl bazén stavět
Vedení libereckého bazénu, ve kterém figuruje politik a radní města z TOP 09/Starostů pro Liberecký kraj, zadalo na poslední chvíli zakázku na úpravy vody