Vzhledem k opakovaným situacím, kdy je Změna pro Liberec spojována s některými tvrzeními či názory publikovanými na webu www.nasliberec.cz, považujeme za důležité sdělit, že je nutné rozlišovat stanoviska Změny pro Liberec a stanoviska redakce webu nasliberec.cz, resp. redaktora Jaroslava Tauchmana. Pan Tauchman není ani nebyl ani členem Změny a ani kandidátem Změny pro Liberec v jakýchkoliv volbách. Jeho stanoviska a názory nejsou stanovisky a názory Změny pro Liberec.

Změna pro Liberec nepovažuje za vhodné vykopávat nové příkopy, ale chceme přispět k tomu, aby se v Liberci podařilo postupně vybudovat atmosféru pokud možno konstruktivní spolupráce. To neznamená, že by již neměla být věnována pozornost možným korupčním a klientelistickým kauzám, to zcela jistě ne. Mělo by ale přestat období osobních útoků, někdy až za každou cenu. Uvědomujeme si i to, že jsme k tomu v minulosti někdy přispívali i my sami.

Většinu zastupitelstva budou tvořit nové tváře nespojené s minulostí a z tohoto faktu chce vycházet i Změna pro Liberec ve stylu své budoucí politiky.  Povolební jednání jak s hnutím ANO a osobně Tiborem Batthyanym, tak i SLK a Michalem Hronem probíhala v duchu zvyšující se snahy o porozumění, postupného budování vzájemného respektu a hlavně ochoty naslouchat druhé straně. To chápeme jako dobré znamení pro spolupráci na radnici bez ohledu na to, zda bude Změna v budoucnu v koalici či zůstane v opozici.

Zuzana Tachovská, tisková mluvčí ZPL
Jan Korytář, lídr kandidátky ZPL

Provoz webu je podpořen Ministerstvem spravedlnosti ČR v rámci dotačního titulu „Prevence korupčního jednání“